Ми у Facebook
06.06.2013, 13:30

На Рівненщині засудили контрабандиста старовинних ікон

Оголошено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні стосовно 30 річного жителя м. Сарни, який намагався перемістити через державний кордон культурні цінності (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 КК України).
Досудовим і судовим слідством доведено, що чоловік під час перетину поїздом митного пункту пропуску "Удрицьк" Рівненської митниці ДМС України у січні 2013 року намагався вивезти за кордон чотири старовинні ікони, три стародруки та монети, які сховав у власній дорожній сумці, що була обладнана подвійним дном. Проте свого злочинного умислу до кінця не довів, оскільки вказані предмети були виявлені та вилучені працівниками СБУ та прикордонної служби.

"Обвинувальний акт щодо фігуранта кримінального провадження разом із угодою про визнання винуватості прокуратурою області скеровано до Дубровицького районного суду, який 30.05.2013 затвердив укладену угоду та ухвалив вирок, яким призначив обвинуваченому міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з конфіскацією культурних цінностей, що були предметом контрабанди. Проте, врахувавши щире каяття підсудного, беззастережне визнання своєї винуватості у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, його активне сприяння у проведенні кримінального провадження, суд із застосуванням ст.ст.76, 75 КК, встановив йому іспитовий строк - 3 роки", - повідомив державний обвинувач, старший прокурор відділу прокуратури області Вадим Топольський.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ