Ми у Facebook
07.06.2013, 16:45

Енергоблок №4 Рівненської АЕС підключено до мережі

У четвер, 7 червня, о 12:18 енергоблок №4 (ВВЕР-1000) підключено до енергомережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту. Наразі потужність енергоблока становить 300 МВт. Триває планове підвищення потужності.
Під час ремонту, який тривав 55 діб, виконано середні ремонти реактора, турбогенератора, середні та капітальний ремонти парогенераторів, поточні та капітальні ремонти головних циркуляційних насосів, поточний ремонт компенсатора об’єму. А також ряд надрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки та продовження терміну експлуатації енергоблоку.

Енергоблок Рівненської АЕС зупинили на ремонт

Станом на 16 годину 7 червня в роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1562 МВт. Діє диспетчерське обмеження. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Енергоблок №2 (ВВЕР- 440) перебуває у «холодному» резерві.

За минулу добу енергоблоками Рівненської АЕС вироблено 30,0 млн. кВтг електроенергії, з початку місяця - 181,1 млн. кВтг електроенергії та з початку року – 6 млрд. 444,9 млн. кВтг електроенергії.

Енергоблок №3 Рівненської АЕС – в мережі

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

Про це повідомили з управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.





На правах реклами