Ми у Facebook
08.06.2013, 15:08

Для юних науковців Рівненщини проведуть три літні школи

Під час відкриття минулорічного обласного літнього профільного збору для юних філологів. Фото Тетяни Кравцової

Відразу три літні профільні збори для обдарованих старшокласників пройдуть з 12 по 25 червня на базі дитячого санаторно-оздоровчого комплексу „Електронік-Рівне”. Учні 8-11 класів навчатимуться за напрямками „Природничо-математичний” , „Філологія” та „Науки про Землю”.
Учасники цих літніх шкіл - учні 8-11 класів, які цього навчального року були призерами обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук та активними учасниками обласних творчих конкурсів. У програмі літніх шкіл для юних науковців (загалом їх буде 75 - по 25 за кожним із напрямків) навчання поєднається з відпочинком - старшокласники слухатимуть лекції викладачів РДГУ, НУВГП та МЕГУ, відвідуватимуть практичні заняття та зустрічі з цікавими людьми, а також побувають на екскурсіях.

Науковою частиною літнього профільного збору для юних філологів керуватиме доцент кафедри української літератури РДГУ, канддат філологічних наук Мирослава Крупка. Керівником природничо-математичного збору буде доцент кафедри методики викладання фізики та хімії РДГУ, кандидат педгогічних наук Володимир Мислінчук. А літній профільний збір за напрямком "Науки про Землю" очолить завідувач кафедри географії і туризму ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка С. Дем’янчука”, кандидат географічних наук, доцент Андрій Романів.

Для Рівненської Малої академії наук учнівської молоді досвід проведення літніх профільних шкіл - не новий: два роки поспіль, у 2010 та 2011 роках, Рівненщина, зокрема, приймала старшокласників з усієї України на Всеукраїнській літній школі журналістики. Проводились на Рівненщині й літні школи з інших напрямків. А торік уперше досвід організації подібних заходів всеукраїнського рівня вперше було перенесено на рівень області - тоді відбувся перший обласний літній профільний збір юних філологів. Принагідно випробували й нове потенційне місце для проживання та навчання учасників таких заходів - дитячий санаторно-оздоровчий комплекс "Електронік". Досвід виявився вдалим, відтак цьогоріч увесь накопичений досвід вирішили примножити: обласних літніх шкіл буде відразу три, а юні журналісти з усієї України знову завітають саме на Рівненщину - літня школа для них відкриється вже 13 червня.

На Рівненщині проводять літню школу для юних філологів







На правах реклами