Ми у Facebook
12.06.2013, 11:45

На Рівненській АЕС відремонтують усі чотири енергоблоки

У нинішньому році проведення планово-попереджувальних ремонтів заплановано на всіх чотирьох енергоблоках РАЕС. Вже виконані середні ремонти на енергоблоках №3, 4, під час яких серед основних робіт були реалізовані й заходи з підвищення безпеки та з управління старінням.
Зараз у планово-попереджувальному ремонті перебуває енергоблок №1 (ВВЕР-440). Ремонт вважається середнім та розрахований на 54 доби. Блок було відключено від енергомережі 9 червня о 00:01. Наразі проводяться операції за Програмою зупинення.

Енергоблок №4 Рівненської АЕС підключено до мережі

Під час ремонту планується виконати: перевантаження ядерного палива; середній ремонт реактора; поточний та капітальний ремонти турбін; середні ремонті генераторів; поточні та капітальні ремонти парогенераторів; поточний ремонт компенсатора об’єму; капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів.

Також заплановано виконати низку надрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки. Серед таких - виконання ремонту із заміною ущільнень колекторів другого контуру парогенераторів, ремонт підігрівача високого тиску ПВТ-7.

Здійснюватиметься також значний обсяг робіт за Програмою управління старінням. В рамках цієї Програми проводитиметься обстеження будівель та споруд та виконуватиметься контроль металу основного обладнання першого контуру.

Про це повідомили з управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ