Ми у Facebook
23.07.2013, 15:20

Соціальні автобуси у Рівному повезуть пасажирів за 2 гривні за новим маршрутом

Чергове повернення великогабаритних автобусів відзначили сьогодні у Рівному. Тепер вони їздять за іншим маршрутом та мають зелені таблички.
Рівнянка Світлана заходить в автобус на одній із зупинок у мікрорайоні “Північний” та одразу ж робить крок назад. У салоні лунають оплески. Так чиновники зустрічають першу офіційну пасажирку автобуса №2, який тепер курсуватиме за маршрутом “Північне кільце — торгові центри” (вул. Волинської Дивізії — “Чайка” - СШ №12 — центр — ринок — пивзавод — Дубенська — Макарова — Вербова).

У Рівному відновлять автобусний маршрут №16

Жінка здивована, але проходить у салон. Готує гроші:

- Скільки? - запитує.
- Цього разу — безкоштовно, - говорить міський голова Рівного, який, наслідуючи приклад своїх колег з інших міст, вирішив проїхатися у громадському транспорті.

Хомко покатався на громадському автобусі


Таку ж відповідь чують й інші пасажири. Безкоштовне “коло” автобуса, який почав курсувати за новим маршрутом — такий собі піар-хід та подарунок рівнянам від чиновника.



У Рівному можуть з’явитися великі автобуси на альтернативному пальному

Наступний автобус, який вирушить за маршрутом №2, вже братиме гроші з пасажирів. За тарифом, який міськвиконком затвердив іще у березні, плата за проїзд у великогабаритному транспорті становитиме 2 гривні. Щоправда, навіть при таких цінах називають його соціальним. Адже пасажир будь-якої пільгової категорії може їхати ним безкоштовно. Та й жодних обмежень щодо кількості таких пасажирів немає. Аби відрізняти його від інших, новому маршруту зробили зелені трафарети. За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Віталія Миронюка, ця ідея давно закладена і вдало працює в інших обласних центрах.



Загальна кількість автобусів на новому маршруті — п’ять. Із них два великі — що вже були у використані МАНи, та три — середньої місткості — “Богдани”.

У Рівному на маршрут виїхали 6 пасажирських автобусів [+Фото]

- Але перевізник взяв зобов’язання у разі, якщо цей маршрут буде хоча б з нульовою рентабельністю, до нового року замінити ці три “Богдани” на великогабаритні автобуси, - додав Віталій Миронюк. - Вартість одного автобуса сьогодні складає серйозну суму. Купити автобуси і бути потім у капітальному програші... Минулого року ми відкривали перший маршрут. Дуже добре тоді пішло. Вся справа в тому, що тут перевозять пільговиків без обмежень і перевізник несе великі збитки. На жаль, наші очікування, що ці втрати буде компенсувати державний бюджет, не виправдалися. Ми дуже довго шукали перевізника, просили, запрошували. У мільйонниках нема проблем з великими автобусами, а в містах, де 200-300 тисяч населення, великі автобуси не швидко себе окуповують і з трудом оправдовують. Тому є така домовленість з перевізником, що він виставив два великі автобуси і три нові “Богдани”. Але незважаючи на те, що це “Богдани”, вони також будуть возити людей пільгових категорій без будь-яких обмежень.

БІЛЬШЕ ФОТО ІЗ ЗАПУСКУ НОВОГО АВТОБУСНОГО МАРШРУТУ


До речі, стартували автобуси зі спеціально розширеної за 6 мільйонів гривень вулиці Коновальця.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ