Ми у Facebook
02.08.2013, 11:20

Грибний прогноз 2013: Спекотне літо та рясні дощі

Синоптики прогнозували аномально спекотне літо 2013 з великою кількістю дощів.
За словами заступника начальника Українського гідрометцентру Анатолія Прокопенка:

- Найтепліше буде всередині та наприкінці літа, тобто в липні та серпні. Під час цього періоду температура повітря може коливатися від 36 до 42 градусів тепла. Однак ця спека буде чергуватися з великою кількістю опадів у виді гроз та злив.

Як це відобразиться на грибному урожаї 2013? Чи буде цей сезон такий рясний на лісові дарування як минулий?

Точну відповідь дати важко, однак, зважаючи на основні умови для проростання, можна сказати, що це більш ніж хороша звістка. Не секрет, що гриби люблять вологу, у народі навіть є вислів — «Як гриби після дощу повиростали», а ще, також не секрет, проте не всі чомусь на це зважають, гриби люблять тепло. Скоріше навіть поєднання цих двох кліматичних умов : вологи і тепла.

Деякі грибарі — початківці, ходять до лісу під час затяжних дощових днів, і повертаючись додому з напівпустими кошиками і мокрими ногами, не розуміють, чому все так невтішно склалося. А все тому, що не було сонця, котре би прогріло вологу землю і дало б жаданний допінг для грибного марафону.

"Грибник - 2012": неймовірні учасники! [ПІДСУМКИ КОНКУРСУ]

За грибами варто йти, коли випав дощ, а після нього хоч трішки пригріло сонечко — тоді результат буде набагато кращим.

Тому, зважаючи на цю «секретну» особливість росту грибів, можна дійти висновку — цей сезон буде щонайменше таким грибним, як сезон 2012 року, а може й перевершить його.

Нагадаємо, минулий рік був надзвичайно урожайним на гриби і "Рівненська газета" проводила фотоконкурс "Грибник-2012". Світлини усіх учасників ви й надалі зможете переглянути на сайті "Рівненської газети".

За матеріалами Грибного порталу.





На правах реклами