Ми у Facebook
05.08.2013, 11:43

Коти, схожі на людей: таких ви ще не бачили!

"Він перетворив себе на кота. Він винайшов котячий стиль, котяче товариство, цілий котячий світ", - написав про свого співвітчизника англійський письменник Герберт Уеллс. 5 серпня 1860 року народився художник Луїс Вейн, який прославився численними оригінальними зображеннями котів. Подивіться на них!
У віці 23 років Луїс Вейн, усупереч волі сім'ї, побереться з гувернанткою своїх сестер, старшою за нього на 10 років. Незабаром у Емілі виявляють рак, і вона помре через три роки після весілля... Під час хвороби єдиною розрадою Емілі було чорно-біле кошеня Пітер. Щоб порадувати дружину, Луїс Вейн навчив тварину різних трюків: приміром, кіт навчився носити окуляри і сидіти сумирно перед книгою, роблячи вигляд, що читає. Саме тоді Луїс почав малювати з нього численні ескізи...

А далі - почалося: коти на малюнках Луїса Вейна встали на задні лапи, вдягали людський одяг, грали в карти і на музичних інструментах, пили чай і слухали оперу... Іноді художник створював до 600 малюнків за рік. "Я беру свій блокнот до ресторану чи у будь-яке інше жваве місце і просто малюю людей в їхніх звичайних позах як котів, наділяючи їх як можна більш людськими рисами...", - пояснював він.

Наділений неабияким талантом, художник, утім, упродовж усього життя зазнавав фінансових труднощів. А свій земний шлях Луїс Вейн закінчив у психіатричній лікарні...

Rivnecats: життєві історії рівненських котів

Роботи Луїса Вейна знову отримали популярність в 90-х роках XX століття. Листівки з його малюнками стали колекціонувати, ціна на них підскочила до 500-800 доларів США. Нині оригінальні малюнки та акварелі Луїса Вейна продають за ціною від 5 до 35 тисяч доларів.

У Рівному живе 18-кілограмовий кіт-гігант

Перегляньте деякі з робіт художника - подивіться незвичним поглядом на таких, здавалося б, добре знайомих нам тварин як коти!



У Тернополі вже є об'єднання любителів котів














На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ