Ми у Facebook
11.08.2013, 23:33

У Рівному побували офіційні розпорядники спадщини Уласа Самчука

До Літературного музею Уласа Самчука в Рівному днями завітали офіційні розпорядники спадщини видатного українського письменника та публіциста подружжя Оксана та Ярослав Соколики з Торонто (Канада).
Вони оглянули експозицію музею, яка поповнилася новими експонатами, зокрема, книгами Уласа Самчука «Шумлять жорна», «Марія», «Віднайдений рай», «Чого не гоїть огонь», які з’явилися в Україні завдяки їхній же матеріальній допомозі.

Офіційні розпорядники спадщини видатного українського письменника, уродженця с.Дермань на Здолбукнівщині, обіцяли сприяти у виданні фотоальбома «Улас Самчук», де будуть вміщені фото із власного архіву літератора, які раніше ніде не друкувалися і свого часу були передані з Канади у фонди рівненського музею.

Гості ознайомилися із експозицією Музею бурштину, побували на екскурсії у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook завідувачка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному Інна Нагорна.

У Рівному запалили "Свічу пам'яті" Уласа Самчука

Нагадаємо, 9 липня минуло 26 років від дня смерті Уласа Самчука. Того дня відбулася презентація нових книг із серії “Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному” - “Віки пливуть над Києвом” Антона Нивинського та “Блакитний день волинської землі” Євгена Маланюка. Бібліотечка була започаткована 2008 року і в ній видають книги письменників-соратників Уласа Самчука.





На правах реклами