Ми у Facebook
12.09.2013, 12:00

Недобросовісних українських мам хочуть позбавити дитячих грошей

Також уряд запропонував давати декретну відпустку частинами.
Відпустка з догляду за дитиною матерям можна буде брати порціями. У Мінсоцполітики працюють над ідеєю, щоб жінки змогли йти у відпустку після народження дитини на два роки, а ще один рік брати, коли їм буде потрібно. Але лише до того моменту, коли дитині виповниться 8 років. Зараз можна взяти лише поспіль три роки, пишуть Вести.ua.

«Багато мам виходять на роботу раніше, ніж закінчиться така відпустка. Але в майбутньому виникають ситуації, коли потрібно знову побути з дітьми, - кажуть нам у міністерстві. - Наприклад, підготувати малюка до школи».

Декретну відпустку рівнянкам зараховують до стажу і змусять платити за неї податок

Ще одна ідея пов'язана з тим, щоб роботодавці охочіше брали на роботу молодих мам. У Мінсоцполітики пропонують, щоб вони не сиділи в офісі, а працювали дистанційно, натомість держава виплачуватиме за таких робітниць пенсійний внесок. Поки це тільки ідеї, але незабаром вони можуть стати законопроектами.

Водночас нардепи хочуть позбавляти виплат на народження дітей неблагополучні сім'ї (на першу дитину - 29 160 грн, другу - 58 320 і т.д.). Такий проект закону зареєстрований у ВР позафракційним Віктором Балогою. Так, він пропонує, щоб органи соцзахисту населення систематично перевіряли, в яких умовах росте дитина. Якщо ж встановлять, що діти не отримують належного догляду, лікування або не ходять до школи, несумлінні батьки зможуть забути про матеріальну допомогу від держави. Також грошові надходження припиняться на дитину, якщо батьків або опікунів позбавлять батьківських прав.

Жінкам, які йдуть у декрет, доведеться платити податки

«Позбавляти виплат можна, тільки якщо дитину потрібно рятувати з тієї сім'ї, а його маму і тата позбавили батьківських прав, - каже перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов. - Цей проект може бути вигідний корупціонерам, які будуть шантажувати сім'ї. Думаю, варто проект допрацювати, все чітко прописати».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ