Ми у Facebook
16.09.2013, 12:46

Половина споживачів "Рівнеоблводоканалу" - злісні боржники

Станом на 01.09.2013 загальна заборгованість населення Рівного та області за спожиті послуги сягає 13,8 млн. грн.
Деякі абоненти накопичили рекордні суми заборгованості: 268 абонентів мають борг від 5 до 10 тис. грн., 108 абонентів мають борг понад 10 тис. грн. А 1692 абоненти мають борг від 1 до 5 тис. грн.

Платіжна дисципліна споживачів РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» така: 26% споживачів щомісяця сумлінно оплачують спожиті послуги в повному обсязі; 25% споживачів мають заборгованість більше місячного нарахування; решта споживачів – це боржники та злісні боржники.

Чи зможе Рівнеоблводоканал за борги забрати все майно?

Борги споживачів ставлять під загрозу діяльність усього підприємства, роблять заручниками ситуації також сумлінних платників. Тому РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» проводить постійну роботу з ліквідації дебіторської заборгованості. Зокрема, застосовує претензійно-позовну роботу; відключення помешкань боржників від систем водопостачання та водовідведення; вплив на боржників через засоби масової інформації; розміщення на офіційному сайті підприємства інформації про перелік адрес абонентів-боржників щодо яких є рішення суду про стягнення заборгованості, а також перелік адрес абонентів-боржників, квартири яких відключено від систем водопостачання та водовідведення; розміщення на вхідних дверях у помешкання несумлінного споживача послуг РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» яскравої наклейки з надписом «Тут живе боржник за воду!»; заборона виїзду за кордон (боржники ризикують бути невиїзними, оскільки, керуючись чинним законодавством, підприємство звернулося до суду про примусове стягнення заборгованості та забезпечення позову шляхом заборони виїзду боржника за кордон, а також видачу йому закордонного паспорта; залучення колекторів (у разі ігнорування чи відмови абонента врегулювати відносини з підприємством належним чином, уся інформація про кожного боржника негайно передається до колекторської фірми. При цьому РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» не несе жодної відповідальності за застосовані методи впливу та дії колекторів; укладення договорів реструктуризації заборгованості – це безвідсоткова розстрочка, що дозволяє поділити та сплачувати щомісяця рівними частинами існуючий борг.

Поради рівнянам, як оформити житлову субсидію

Таким чином, за умови неокупності діючих тарифів саме від платіжної дисципліни рівнян та мешканців області залежатиме забезпечення надійного функціонування підприємства і цілодобове якісне надання послуг з водопостачання та водовідведення в повному обсязі, повідомляє прес-службі підприємства.





На правах реклами