Ми у Facebook
01.10.2013, 23:30

Прогноз погоди для рибалок у Рівному: жовтень 2013

Почнемо з того, що погода змінюється так швидко, що часто синоптики не встигають адаптуватися до змін і «видають» довгострокові прогнози, які більше нагадують роботу ворожки.
Ось коли фраза про те, що погода не відповідає за прогнози синоптиків, стала актуальною як ніколи. Вересень став яскравим тому прикладом, оскільки за всіма прогнозами перша половина місяця повинна була бути сонячною, а друга - з мінливою хмарністю. У результаті ми отримали бурі і дощі.

Жовтень характеризується ще більшим зниженням температури навколишнього середовища, тому риба шукає місця глибше, де ще є можливість погрітися, оскільки вода охолоджується повільно.

Прогноз погоди для рибалок у Рівному: вересень 2013

Природно, що в такий час найкраще рибалити з човна. Як випливає з численних спостережень, у цей період активізуються хижаки, оскільки хочуть набрати «жирку» перед зимівлею.

Особливо активні в жовтні щуки і окуні, які, оговтавшись від річного «анабіозу», кидаються на будь-яку наживку для хижаків.



Можна не запасатися мальком, оскільки в прозорій воді дуже добре вони йдуть на силікон і воблери. Можна користуватися і блешнею.

Судак не проявляє належного інтересу, але все ж, якщо знайти глибоку яму з корчами - може пощастити і з хорошим трофеєм.

Сом, хоч і лягає в сплячку з середини жовтня, але ще ловиться на донку. На поплавкову вудку можна наловити багато ельца, оскільки він ще активний, також добре буде клювати йорж.

Найкраще буде клювати язь (як дорослий, так і той, що росте) і уклейка. Хотілося б зауважити, що в жовтні для лову риби краще всього вибирати озера і ставки зі стоячою водою, оскільки в них, в глибоких ямах, вода завжди залишається теплою довгий час.

Мапа рибних водойм від rivnefish.com

Підійдуть також і водосховища, але невеликі, де не може піднятися хвиля, і пласти води різної температури не будуть змішуватися між собою.

Відмінним рішенням буде лісове озеро або ставок, обсаджений густою рослинністю. Тут риба довгий час може не помічати наближення періоду сплячки.



Ми спеціально залишили жовтневий прогноз погоди «на закуску», щоб ви користувалися більше посібником по тому, яка риба буде клювати, оскільки, як було написано раніше, не можемо гарантувати те, що прогноз буде відповідати дійсності.

За прогнозами синоптиків, перший тиждень жовтня буде дощовим, з плавною зміною тиску, тому можна виходити на риболовлю, і не забуваємо прихопити з собою дощовик.

Середина жовтня буде сухою, але прохолодною, на грунті можливі заморозки. Поривів вітру не очікується, тому можна сміливо зайнятися риболовлею.

Кінець жовтня буде дощовим і холодним. У такий час рибна ловля не принесе нічого, крім кашлю і нежиті - краще залишіться вдома і перегляньте фотографії літніх трофеїв.



Вдалої осінньої риболовлі!





На правах реклами