Ми у Facebook
02.10.2013, 05:30

ТОП-5 порад для водіїв під час негоди

Впродовж цього тижня на Рівненщині спостерігається зниження температури та практично безперервні опади. Тому пропонуємо кілька корисних порад для водіїв, які допоможуть почуватися впевнено за кермом під час негоди.
У зв'язку з несприятливими погодними умовами Відділ Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

Ми пропонуємо Вам ТОП-5 порад для водіїв під нас негоди:

1. Перше і найважливіше правило в умовах поганої погоди і обмеженої видимості - дотримання безпечного швидкісного режиму та дистанції. У даному випадку у водія буде можливість вчасно відреагувати на зміну дорожньої ситуації і при необхідності безпечно зупинитися перед несподіваною перешкодою, адже в екстреній ситуації автомобіль значно легше контролювати саме при русі на невеликій швидкості.

2. Будьте особливо обережними на дорозі у перші години після початку дощу. На проїзній частині завжди є пил, пісок, залишки паливо-мастильних сумішей, що намокнувши, перетворюються на непомітний шар бруду. Між поверхнею шосе і шинами цей бруд, як мастило. Тому потрібно відразу ж, але дуже плавно знижувати швидкість і утриматися від різких маневрів і гальмувань. Через деякий час сильний дощ змиє бруд, і рух стане відносно безпечним.

Погода на Рівненщині: до кінця тижня дощі

3. У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам для підвищення безпеки рекомендується обов'язково виділити себе на дорозі. Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертальні елементи, що дозволить водіям здалеку їх побачити на дорозі.

4. Намагайтеся об'їжджати великі калюжі. Пам'ятайте, що в них можуть бути відкриті каналізаційні люки, велика вибоїна, булижники або в'язкий бруд. Крім того, не проїжджайте калюжі на великій швидкості - зробивши це, ви можете залити запалювання.

У Карпатах випав перший сніг - далі прогнозують заморозки

5. Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з уваги транспорт, що їде попереду, необхідно відмовитися від продовження руху. У даному випадку рекомендується виїхати на узбіччя і зупинитися, обов'язково включивши при цьому аварійну світлову сигналізацію.

На трасі Київ-Чоп зіткнулися чотири фури: дорога усипана київськими тортами [Фото+Відео]

Користуйтеся нашими простими правилами.
Щасливої та безпечної Вам дороги!





На правах реклами