Ми у Facebook
16.10.2013, 14:17

Рівненський аеропорт заробляє… на донецьких футболістах

Міжнародний аеропорт Рівне знаходиться під загрозою втрати ліцензії. Наразі на вирішення проблемних питань "повітряних воріт" Рівного потрібно 5 мільйонів гривень. А є лише 130 тисяч, які виділила обласна влада.
Колись з рівненського аеропорту люди літали в інші міста України і за кордон. Проте нині це – вже історія. Рівненський аеропорт, що й досі має статус міжнародного, нині лише інколи приймає літаки і їх же відправляє.

Рівненський аеропорт заливає

– Все це має свій ресурс – злітно-посадкова смуга, світло-сигнальна система, автоматика, – говорить директор Міжнародного аеропорту "Рівне" Сергій Піндюрін. – За проектом, коли будувався аеропорт, ресурс служби цього обладнання збіг 20 років тому. Кожен рік аеропорт сертифікується і продовжується термін його експлуатації. На даний момент всі сертифікати, необхідні для роботи, є. Але термін закінчується в березні і його необхідно буде поновлювати.

Рівненський аеропорт отримає у статутний фонд 1,3 млн гривень?

Для того, щоб спокійно продовжити роботу, "залатати" діри, потрібно, за словами Сергія Піндюріна, 5 мільйонів гривень.

Минулорічні учасники Ліги Європи УЄФА приїхали до Рівного



– Якби знайти 5 мільйонів гривень – то ми повністю замінили б світлосигнальну систему, – говорить директор аеропорту "Рівне". – Наразі ж є рішення обласної ради про виділення 500 тисяч гривень, прийняте у серпні цього року. Зараз виділили лише 130 тисяч. Справа в тому, що рік закінчується і з приходом зими кошти можна буде використати хіба що на зарплату працівникам. А так ми могли б дах перекрити, який протікає, і взимку ця проблема знову буде, бо сніг випаде.

У Рівному зустрічали футболістів "Динамо" (Київ)

За словами Сергія Піндюріна, необхідний ремонт самого приміщення аеропорту. Через нестачу грошей аеропорт заробляє... на футболістах.

У Рівному "Шахтар" зустріли більше сотні уболівальників

– Заробляємо рейсами, які через нас літають, – говорить Сергій Піндюрин. – Це основне джерело доходу. Наприклад, футбольні команди Прем'єр-ліги літають на ігри в Луцьк через Рівне. Один візит (прийом і відправка літака) обходиться футбольному клубу від 20 до 50 тисяч гривень. Найбільше грошей приносить "Шахтар", бо возить найбільше гравців і прилітає двома літаками.

У Рівному зустріли донецький "Шахтар"

До речі, незабаром донецькі футболісти знову ощасливлять рівненський аеропорт, адже саме проти "Шахтаря" луцька "Волинь" проведе домашній матч 1 листопада.





На правах реклами