Ми у Facebook
31.10.2013, 14:03

Відкрити дитсадок стане простіше

Уряд схвалив проект змін до Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності». Як пояснюють експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі, мета змін — спрощення процедури передачі нерухомого майна державної форми власності в комунальну для розміщення в них дошкільних навчальних закладів.
Передбачається, що безкоштовна передача об'єктів нерухомості з держвласності в комунальну здійснюватиметься органами, уповноваженими управляти держмайном. При цьому органи місцевого самоврядування зобов'язані гарантувати, що передані об'єкти нерухомості будуть використовуватися виключно за цільовим призначенням. Подальша передача цих об'єктів у приватну власність буде можлива виключно після узгодження з Фондом державного майна, Мінекономрозвитку і Міністерством фінансів.

Упродовж 2013-2014 років в Україні планується розширити мережу дошкільних навчальних закладів таким чином, щоб забезпечити місцями 85% дошкільнят. Досягти цього розраховують за рахунок відновлення діяльності дитячих садків у тих приміщеннях, в яких вони функціонували у 80-90-ті роки ХХ століття. Також передбачається їх відкриття за рахунок переобладнання відповідних для цього приміщень.

За даними управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, станом на початоку нинішнього року в області працювало 460 дошкільних навчальних закладів, у яких здобувають дошкільну освіту понад 37,2 тис. дітей, що становить 46 % дітей відповідного віку.

Найкращі дитсадки Рівненщини

- Мережа дошкільних навчальних закладів буде розширюватися, хоча наші можливості не безмежні, - розповів нещодавно міський голова Рівного Володимир Хомко. - На завершальну стадію зараз виходять 2 дитячі садочки, а також досліджуємо питання щодо можливості відкриття приватних ДНЗ, але звісно ж без заміни державних на приватні. Приватні садочки можуть функціонувати тільки як додаткові.

В усіх садочках Рівненщини буде електронна черга





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ