Ми у Facebook
04.11.2013, 20:41

Пухнаста терапія: як і від чого лікують домашні улюбленці [+ПОРАДИ]

Лікування тваринами відомо нашій цивілізації ще з доісторичних часів. Але в століття розщепленого атома і стовбурових клітин навряд чи хто ставиться до цього серйозно, але абсолютно дарма!
Анімалотерапія або пет-терапія - єдиний вид лікування, який не має протипоказань, не залежить від лікарських помилок і дарує величезну радість обом учасникам процесу. Поговоримо про найбільш доступні види цього чудового лікування, персонажі якого так давно оселилися поруч з нами, що ми вже й не помічаємо ту допомогу, яку отримуємо від природних лікарів щодня. Особливо, про кішок і собак – лікарі-лідери серед домашніх тварин.

Собакотерапія

- Собаки великих порід (сенбернар, ньюфаундленд, дог, московська сторожова, САО) добре допомагають при частих ангінах, артриті і артрозі. А ще вони - чудовий засіб при аритміях і серцевій недостатності. Кожен день протягом місяця на деякий час кладіть руки на груди свого улюбленця, можете погладжувати або чухати його. Ритм серця великої собаки діє як кращий з кардіостимуляторів, а з часом допоможе виправити і ваш власний серцевий ритм.



- Для позбавлення від ожиріння заведіть рухливу собаку, таку як сетер, спанієль, такса або доберман, і тривалі прогулянки з мінливим темпом вам забезпечені.

Коли варто заводити собаку

- Радикулітні болі і болі застудного характеру допоможуть зняти голі мексиканські або китайські собачки, яких можна використовувати як грілку, адже температура їхнього тіла досягає 42 С.

- Шарпей і мопси допомагають людям, схильним до стресу, безсоння і тривожних станів.



- При болях у серці, спазмах судин головного мозку, мігрені спробуйте погладити свого улюбленця по голові протягом 4-5 хвилин - і ви відчуєте значне полегшення.

- Після стрижки собаки не викидайте вичесану або зістрижену шерсть. Зібравши достатню кількість, ви зможете змайструвати чудовий пояс, який допоможе вам при радикуліті, люмбаго, нирковій коліці.



- Слина собаки містить природний антибіотик лізоцим. Відомі випадки, коли собака зализувала у господаря гангрену, що починається при діабетичній стопі.

- Доведено, що спілкування з собакою, незалежно від породи, протягом півгодини, приносить значне полегшення при хворобливих станах будь-якої етіології.



Кішкотерапія

- Пухнасті кішки завдяки будові вовни є природним джерелом струму низької частоти і здатні виліковувати захворювання запального характеру (бронхіти, пневмонії, загострення пієлонефриту, запальні процеси в малому тазі). Кішка сама ляже на хворе місце та буде його вигрівати.



- Мурчання кішки - ультразвукова терапія, яка допомагає при порушенні мозкового кровообігу, гіпертонії, порушеннях сну. Коли мурчання входить у діапазон від 35 до 40 герц (стадія глибокого сну), у людей зміцнюються кістки, знімаються гострі психічні стани. Тому дозволяйте вашому домашньому улюбленцеві влаштовуватися на ніч у вас на подушці, і сприятливий ультразвукової фон вам забезпечений.



- Кішки - відмінні діагности: якщо ваш вихованець наполегливо намагається влаштуватися на певній ділянці вашого тіла, навіть коли поки нічого не болить, варто звернути на це увагу, значить, саме ця ділянка знаходиться в зоні ризику.

А ви вмієте гладити… котів?

- Абсолютно всі кішки - енергетичні вампіри, але до нашої з вами величезної радості, харчуються вони, виключно, негативною енергією. Відбувається це тоді, коли кішка інтуїтивно лягає на хворе місце людини і лежить там певний час, трансформуючи енергію хвороби в енергетичне підживлення для себе.



Варто відзначити, що займатися пет-терапією потрібно тільки зі своїми тваринами, які вас люблять, безмежно довіряють вам і налаштовані на одну з вами хвилю. Наприклад, це гарно виходить в улюблениці рівнянки Надії Д.: «Наша Сімка, коли в мене болить голова, завжди лягає зверху моєї подушки, і через деякий час біль зникає. І хворе горло вигріває мій особистий пухнастий «шарфик».

Тому заводьте собі домашніх вихованців і лікуйтеся із задоволенням!





На правах реклами