Ми у Facebook
19.10.2013, 10:48

А ви вмієте гладити… котів? [Фото+Відео]

Ви любите свою кішечку чи кота, годуєте, доглядаєте, віддаєте усю душу, а домашній улюбленець не дає себе навіть погладити? Невже причина такої поведінки у поганому характері тварини? Виявляється, треба просто навчитися правильно гладити котів.
Доведено, що кішки відчувають стрес, коли їх гладять. Таких висновків дыйшли автори дослідження, яке об'єднало вчених трьох країн - Великобританії, Австрії та Бразилії. Експерти впевнені: коли кішок гладять, у них виробляється гормон стресу. Учені зробили висновок, що особливо страждають тварини, які не люблять телячих ніжностей, але, все ж, дозволяють себе гладити. Більше того, ці тварини вітають присутність у домі ще кількох їхніх родичів. Адже тоді увага господарів розсіюється між усіма улюбленцями, як і докучливі ласки.

Коли варто заводити собаку [+ПОРАДИ]

Домашня кішка може здатися простою за доглядом і прикрасити своєю компанією кожну родину, але люди, які мало знайомі з сімейством котячих, а, особливо, діти, повинні знати, як варто поводитися з настільки чутливими тваринами. Занадто різка і груба поведінка стосовно кота або ласка не в тому місці може викликати агресію у деяких кішок, змушуючи їх вкусити або й подряпати. Якщо ви дасте зрозуміти пухнастому вихованцеві, що питаєте дозволу доторкнутися до нього і що він зрештою, має контроль над взаємодією, ви навряд чи викличете негативну реакцію з його боку.

На Рівненщині коти стали поліглотами [+ ВІДЕО]

Нехай кішка, перш за все, понюхає вас, щоб вона відчувала комфорт поряд з господарем. Доторкніться до її носа пальцем. Якщо тваринка не виявить інтересу до вашої руки або просто буде дивитися підозріло, то спробуйте іншого разу подарувати свою ніжність, коли кішка може бути в кращому настрої.



Погладьте її голову злегка між або за вухами, використовуючи лише подушечки пальців і злегка натискаючи. Потім можна перейти до шиї й гладити уздовж спини за ростом шерсті, поки не дійдете до хвоста. Повільно і безперервно, трошки натискаючи, водіть рукою у неї по спинці. Якщо кішці сподобалось те, що ви робите, її спинка вигнеться у формі арки. А якщо ні - тварина притискає свої вуха або зіщулюється від руки, або просто йде, то цього разу пестити її не варто. Деякі кішки люблять, щоб їх гладили під підборіддям, інші стають метушливими, коли так роблять незнайомці.

У Японії пропонують зняти стрес у кафе для котів

Тримайтеся подалі від животика. Коли кішки знаходяться в розслабленому стані, то їм не завжди до смаку дотик до нього. Вони можуть обхопити вашу руку лапами, кусати її, енергійно дряпаючи задніми лапами.




Є просто нетовариські кішки, і як у відомому радянському мультфільмі, гуляють самі по собі. Однак, якщо кицька нюхає руку, а потім треться об неї підборіддям або боком голови, то радійте – вона прийме ласки. До речі, так поводиться більшість котів-британців або шотландців, породи яких стали дуже популярними останніми роками і в нас, у Рівному. А Ольга Г., у якої живе висловуха шотландка Маркіза, розповідає, що її кішка сама вирішує це питання і дозволяє себе ніжити з тільки з власного бажання.

Коти, схожі на людей: таких ви ще не бачили!










На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ