Ми у Facebook
06.11.2013, 11:00

Рівне: вкладники знову пікетуватимуть "Західінкомбанк"

7 листопада вкладники "Західінкомбанку" знову пікетуватимуть рівненську філію банку, вимагаючи повернення коштів. Про це представник ініціативної групи повідомив телефоном редакцію "ОГО". Тим часом до Рівненської облради надійшли відповіді на звернення щодо повернення заощаджень вкладникам банку.
Нагадаємо, на сесії Рівненської обласної ради 20 червня депутати звернулись до Національного банку України, Генеральної прокуратури України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України щодо вирішення питання повернення заощаджень вкладникам Рівненської філії ПАТ «Західінкомбанк». І ось що відповіли депутатам.

Національний банк України повідомив, що відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України, нормативно-правовими актами НБУ та договорами між клієнтом і банком. Якщо члени громадської організації «Депозит» вважають, що їх законні права та інтереси порушені, вони мають право звернутись до суду.

Міністерство юстиції України відповіло, що ситуацію контролює, а розгляд звернення спрямувало до Державної виконавчої служби України.



Державна виконавча служба України, в свою чергу, повідомила, що на виконанні у Першому відділі державної виконавчої служби Луцького міськуправління юстиції перебувало зведене виконавче повадження про стягнення коштів з ПАТ «Західінкомбанк» (1173 виконавчих порвадження на загальну суму 49 919 645,16 грн). Для забезпечення його виконання на рахунки боржника накладено арешт та для списання коштів до банківських установ спрямовано платіжні вимоги. Також повідомляється, що за інформацією Головного управління юстиції Рівненської області виконавчі документи про стягнення коштів з Рівненської філії банку на виконанні в органах державної виконавчої служби Рівненської області не перебувають.



Чи поверне "Західінкомбанк" рівнянам їх гроші?

Управління Міністерства внутрішніх справ України у Рівненській області повідомило обласній раді, що її звернення приєднано до матеріалів, які зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Про результати розслідування обласну раду повідомлять додатково.

Головний банкір Рівненщини - про депозити, ювілейні монети та професію банкіра

Прокуратура Рівненської області, в свою чергу, інформує, що стан досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Рівненської філії ПАТ «Західінкомбанк» заслуханий на оперативній нараді при заступнику прокурора області. Після повного виконання вказівок у провадженні буде прийнято остаточне процесуальне рішення. Хід досудового розслідування взято на особливий контроль. Проведеною перевіркою в Головному управлінні юстиції Рівненської області з‘ясовано, що на виконанні в територіальних органах Державної виконавчої служби області перебувало 38 виконавчих проваджень зазначеної категорії на загальну суму стягнення 31,9 млн. грн. У поточному році кошти з боржників на користь банківської установи за виконавчими провадженнями не стягувались. Перевірка Рівненської філії ПАТ «Західінкомбанк» засвідчила, що причиною несвоєчасного проведення виплат вкладникам є недостатність коштів, спричинена невиконанням договірних зобов‘язань позичальниками, загальна заборгованість яких складала 62 млн. 417 тис. грн. При цьому заборгованість банку перед вкладниками – фізичними особами складала 13 млн. 584 тис. грн., тобто вп’ятеро менше заборгованості позичальників.
Стан додержання законних інтересів вкладників банку перебуває на особливому контролі прокуратури області.

Банк, який пов'язують з регіоналом Юрієм Іванющенком, не повертає рівнянам вклади

Також надійшов лист від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, у якому вказано, що станом на 9 липня 2013 року ПАТ «Західінкомбанк» не віднесено до категорії неплатоспроможних, а також не прийнято щодо нього рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку. Тому Фонд не має законних підстав для виплати відшкодування коштів за вкладами вкладникам банку.

...А тим часом рівненські вкладники "Західінкомбанку" знову збираються мітингувати під стінами його рівненської філії. Продовження теми - вже 7 листопада на порталі OGO.ua.





На правах реклами