Ми у Facebook
07.11.2013, 17:14

Чим наповнюють місцевий бюджет Рівного

Чинники зростання надходжень місцевих бюджетів.
Джерелом доходу місцевих бюджетів є місцеві податки, хоча з введенням Податкового кодексу кількість місцевих податків і зборів зменшилась з 14 до 5. Проте на надходження це суттєво не вплинуло, повідомляють у прес-службі ГУ Міндоходів у Рівненській області.

Так, до місцевих податків і зборів належать: єдиний податок та ряд інших податків – на нерухоме майно, туристичний збір та збір за провадження окремих видів підприємницької діяльності, збір за місця для паркування транспортних засобів. Єдиний податок серед місцевих податків - найбільше та найстабільніше джерело надходжень. Лише з початку цього року надійшло 42,8 млн грн єдиного податку, що у 1,4 рази більше за аналогічний період 2012 року.

Які підприємства Рівненської області увійшли до реєстру великих платників на 2014 рік

Місцеві бюджети наповнюють також податок на доходи фізичних осіб і плата за землю. Вони є основними бюджетоутворюючими податками, тому сьогодні вживається ряд заходів щодо зростання в першу чергу цих надходжень. З початку року надходження по податку на доходи фізосіб склали 351,7 млн грн , плати за землю – 38,3 млн грн.

У цілому з початку року надходження до місцевого бюджету, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросли на 106,2 відсотка і становлять 466,8 млн грн.

Стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу міста теж сприятиме наповненню місцевих бюджетів. Адже це нові робочі місця, збільшення податкових надходжень до бюджетів та відрахувань до соціальних фондів. Так, з початку року на податковий облік стало 1232 новостворених суб’єкти господарювання, з них 324 юридичні особи та 908 - фізичних осіб-підприємців.

Підприємець на єдиному податку: чи потрібно зберігати первинні документи?

Сприяє наповненню місцевих бюджетів і збільшення обсягу інвестицій. З цією метою концентруються зусилля на створенні в місті такого бізнес-клімату, який би слугував залученню інвестицій та пошуку інвесторів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ