Ми у Facebook
07.11.2013, 19:11

Шопер – професія в індустрії краси

Основне завдання шопера - грамотно скласти гардероб своєму клієнтові. Де навчаються цій новомодній професії та які гонорари отримують спеціалісти з шопінгу?
Зміст роботи шопера

Головний етап роботи шопера - ходіння по бутіках. Гардероб підбирається на місці спільно з клієнтом, або за його бажанням речі привозять до нього додому. Необхідно добре знати свого підопічного, його характер, стиль життя, звички. Тому шоперу, окрім відмінного почуття смаку та вміння розбиратися у всіх модних тенденціях, важливо бути ще й хорошим психологом.

Осінні аксесуари 2013: чим доповнити модний образ?

Оплата за послуги

Сталих цін за послуги шопера немає. Це може бути чистий гонорар - 1-2 тисячі доларів на місяць. При цьому помічник із шопінгу стежить за станом гардеробу постійно, робить обновки до кожного сезону, складає з одягу комплекти на кожен день, до кожного випадку.



Дозволити собі утримувати особистого шопера можуть далеко не всі, тому більш поширена інша форма оплати - гонорарна. Практикується і погодинна оплата від 10 до 500 доларів за годину походу магазинами. Заробіток шопера може складатися із залишку суми, виділеної клієнтом на оновлення гардеробу.

Де вчитися на стиліст-шопера?

Перша школа з професійної підготовки стиліст-шоперів з’явилась у Києві. Філіали Школи Шопера є в десяти містах України, зокрема, у Львові, Чернігові, Одесі, Дніпропетровську.

Які шапки модні в сезоні осінь-2013 [+Фото]



У Рівному також є практикуючі шопери, стилісти Тетяна Шкода та Людмила Якимчук, які закінчили Академію стилю та дизайну Андре Тана. Спільно з OGO.ua шопери починають новий проект«Стильне Рівне».





На правах реклами