Ми у Facebook
09.11.2013, 18:56

Овочі з Рівненщини роз'їдуться по усій Україні

На Рівненщині завершився збір картоплі та овочевих культур. Значну частину цьогорічного врожаю вже вдалося реалізувати. Частину закупили бюджетні установи області. Іншу ж частину врожаю продаватимуть на столичному оптовому ринку та на ринках по усій країні.
Цього року картопля не порадувала врожайністю у порівнянні з минулим роком. «Вересневі дощі спричинили дефіцит і стрімке подорожчання «другого хліба». Нині картоплю важко збирати, бо земля стала жорсткою», – наголошують аграрії, повідомляє Zaxid.net із посиланням на «5 канал». Але загалом, як стверджували експерти, врожаю все ж таки буде вдосталь і дефіциту картоплі рівняни не відчують.

На Рівненщині картопля цього року не вродила, тому й дорога

Як повідомили у прес-службі Рівненської облдержадміністрації, збір картоплі та овочевих культур завершився. Після продажу бюджетних установ краю, в овочесховищах залишилося всього 4,3 тисячі тонн картоплі та 6,4 тисячі тонн інших овочів. Тепер їх планують реалізувати у всіх областях України. До слова, за даними експертів аграрного ринку, українці щороку з'їдають близько 7 мільйонів тонн картоплі.

Рівнян знову запрошують на сільськогосподарський ярмарок

Нагадаємо, що заготувати овочі на зиму рівняни могли на сільськогосподарських ярмарках, які відбувалися по всій області. А 12 та 19 жовтня аграрії могли реалізувати свою продукцію і в обласному центрі.





На правах реклами