Ми у Facebook
11.11.2013, 23:07

У Рівному кандидат у Шевченківські лауреати презентував книгу про... Шевченка

Постать Тараса Шевченка - одна з найбільш неоднозначних. Його творчість досліджують, але й досі лишається багато "білих плям". Побачити "нового" Шевченка та зрозуміти формування його світогляду пропонує читачам письменник Петро Кралюк, який презентував у Рівному нову книгу "Своя мудрість".
Тарас Шевченко - геній українського народу. Люди по-різному оцінюють його творчий та життєвий шлях, проте безумовно всі погодяться з тим, що його ідеї вплинули на суспільну думку XIX-XXст.

Одні науковці стверджують, що постать Шевченка достатньо досліджена, проте якщо підійти з іншого боку, то часто ці погляди міфологізовані та необгрунтовані.

Нову книгу про постать Тараса Шевченка написав професор, доктор філософських наук, письменник та проректор НаУ "Острозька академія" Петро Кралюк. Його книга "Своя мудрість" допоможе читачам побачити те, що про Шевченка можна і нині говорити по-новому. Це є особливо актуальним напередодні 200-річного ювілею Великого Кобзаря, який відзначатимемо наступного року.



Фільм про Шевченка зніматимуть у чорнобильській зоні і в кабінеті Фрейда

- У книзі зосереджена увага на тому, що Шевченко не такий простий та сільський письменник, яким його часто вважають. насправді він - письменник елітарний, - розповідає професор, доктор філософських наук, письменник та проректор НаУ "Острозька академія" Петро Кралюк. - Крім того, у книзі розповідається про філософські погляди Шевченка. Його не можна вважати професійним філософом, але він увібрав у себе те, що було вже напрацьовано до нього.



У книзі "Своя мудрість" розповідається про формування поглядів Тараса Шевченка під впливом сільської, російської імперської та західноєвропейської культури. Описується філософська культура Шевченка та його оцінка філософії Сковороди. Крім того, Петро Михайлович зібрав у своїй книзі погляди Кобзаря на релігію, онотологію світу, соціальні та етичні погляди.

Побачила світ нова книга Петра Кралюка

Деякі розділи книги Петра Кралюка "Своя мудрість" доступні у мережі інтернет.



До слова, Петро Кралюк нині висунутий на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі літератури.

Письменника з Рівненщини висунули на здобуття Шевченківської премії





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ