Ми у Facebook
12.11.2013, 17:43

Коли подається звіт про використання РРО в паперовому вигляді

Суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій та відповідно до вимог законодавства подають до Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, паперовий звіт за формою N ЗВР-1 не подають.
ДПІ у м. Рівному нагадує суб’єктам господарювання, які у своїй діяльності використовують РРО, що з 1 січня 2013 року, відповідно до норм Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», їм необхідно подавати до органів доходів і зборів електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку.

Для забезпечення передачі даних про розрахункові операції в електронному вигляді суб’єкти господарювання повинні були переобладнати свою наявну касову техніку або придбати нову.

Підприємець на єдиному податку: чи потрібно зберігати первинні документи?

У період підключення реєстратора розрахункових операцій до Системи зберігання та збору даних РРО Міндоходів України суб`єкт господарювання подає звіт за формою ЗВР-1 до 15 числа наступного за звітним. Після підключення до Системи, тобто за період, наступний після місяця, у якому проведено персоналізацію, припиняється подання паперової звітності і контрольно-звітна інформація передається лише в електронному вигляді до Системи зберігання і збору данних РРО.

Таким чином, суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій та відповідно до вимог законодавства подають до Міністерства доходів і зборів України по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, паперовий звіт за формою N ЗВР-1 не подають.

Власники касової техніки старого зразка до 30 листопада мають замінити її на нову

Разом з тим, такий звіт подають ті суб’єкти господарювання, які у випадках, визначених Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не застосовують реєстратори розрахункових операцій та проводять розрахунки з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

Магазини штрафуватимуть за відмову в розрахунку карткою

Нагадаємо, що 15 листопада 2013 року останній день подання звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за жовтень (форма № ЗВР-1).

Про це повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ГУ Міндоходів у Рівненській області.





На правах реклами