Ми у Facebook
14.11.2013, 11:40

За встановлення супутникової антени рівнянам світить штраф

Бо самовільне та неконтрольоване встановлення супутникової антени призводить до руйнування будівлі.
За новим законопроектом «Про внесення змін до деяких законів України щодо розташування на об'єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації», авторами якого є нардепи від Партії регіонів Валерій Писаренко та Дмитро Добкін, за самовільне встановлення супутникових антен передбачається штраф в розмірі 8,5-17 тис. гривень

Тепер для того, щоб рівняни могли встановити технічні засоби телекомунікації, до прикладу супутникову тарілку на свій будинок, вони мають підписати договір з провайдером. Трохи складніше, якщо ви проживаєте в квартирі, адже за логікою тоді провайдер має укласти договір не з власником квартири, а з тим, у чиєму підпорядкуванні будинок, скільки б там квартир не було, наприклад з ЖКП.

Запитання - відповіді: Податок на нерухоме майно

З якою метою було написано цей законопроект? Творці даного документу вважають, що самовільне встановлення технічних засобів телекомунікації призводить до пошкодження будівлі, коли в одному будинку на маленькій відстані одна від одної встановлено велику кількість антен, вони призводять до пошкодження та руйнування будівлі.



Ми вирішили поцікавитися у рівнян, як вони ставляться до такого нововведення.

Жителька Рівного Олена зазначила, що вона не має супутникової антени і поки не збирається її встановлювати, тому цей законопроект ніяк на неї не впливає.

Рівнянин Олег не чув про даний законопроект, але вважає, що це особливо нічого не змінить, адже все одно ніхто не зможе встежити за всім встановленням супутникових тарілок, адже їхня кількість росте дуже швидко.

Мешканці Рівненської області "йдуть" у мобільний інтернет

Один із власників підприємства, яке займається встановленням супутникових антен, Дмитро, вважає, що таке нововведення не вплине на роботу підприємства та на кількість замовлень. Адже і так вони працюють за умови підписання договору.

Чи буде і надалі збільшуватись кількість супутникових антен на будинках Рівного чи ні, побачимо згодом.





На правах реклами