Ми у Facebook
15.11.2013, 08:48

Західінкомбанк виставили на продаж

Невелика луцька установа кілька років балансує на межі банкрутства
Співвласником невеликого Західінкомбанку є Арсен Іванющенко, син народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, передає Комерсант-Україна.

Арсен Іванющенко вирішив вийти зі складу акціонерів установи.

Він запевнив: "Банк, я так розумію, буде продовжувати працювати. Боржники будуть покарані. Вкладники обов'язково отримають всі свої виплати. Однак мені особисто у зв'язку з відвертою інформаційною війною навколо мого імені не цікаво більше брати участь у всьому цьому абсурді. Ім'я набагато дорожче, - йдеться в його заяві.

Рівне: вкладники знову пікетуватимуть "Західінкомбанк"

Співвласник додав, що в банку сформували нову управлінську команду і влили "чималу суму реальних грошей", що дозволило стабілізувати фінансову ситуацію. "Після чого перейшли до вкрай важкої, але необхідної претензійної роботи з великою кількістю проблемних боржників, які свого часу були в дуже тісних відносинах з колишнім керівництвом банку і які на 90% тримають сьогодні в своїх руках банківські борги", - зазначив пан Іванющенко, уточнивши, що боржники почали інформаційну кампанію проти нових власників банку.

Банк, який пов'язують з регіоналом Юрієм Іванющенком, не повертає рівнянам вклади

У Західінкомбанку про рішення співвласника дізналися від "видання" . "Я не можу нічого коментувати, тому що теж щойно побачила заяву акціонера", - повідомила голова правління установи Галина Скиба. Вона уточнила, що Арсену Іванющенку належить близько 51% банку.

У Рівному ошукані вкладники "Західінкомбанку" хочуть перекривати дороги й звертатися до Януковича

Вихід великого мажоритарія з капіталу банку в складний період може погіршити ситуацію. "Можливо, ліцензія і капітал щось варті. Проте якщо у банку офіційно близько 50% кредитів неповоротні, то насправді їх ще більше, і продати такий проблемний актив буде складно. Таким банком можуть зацікавитися його великі боржники", - каже голова правління Індустріалбанку Леонід Гребінський.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ