Ми у Facebook
15.11.2013, 15:20

Очікувані 28 тисяч доз вакцини КПК до Рівненщини не дійшли

Кількість хворих на кір у Сарненському районі зменшується, проте медики продовжують фіксувати нові випадки захворювання. Станом на 14 листопада продовжують хворіти 43 особи, з них 40 дітей.
На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Сарненської райлікарні перебуває 9 дітей. Решта недужих лікуються амбулаторно. Натомість протягом минулої доби за медичною допомогою з підозрою на кір звернулось 12 осіб.

Нагадаємо, відразу після того, як стало відомо про спалах кору, медики пообіцяли, що до сьогодні в область має надійти 28,5 тисячі доз вакцини від кору, паротиту та краснухи. Проте, цього не відбулось, інформує РадіоТрек.

Спалах кору на Рівненщині виник через відмову від щеплень

Більше того, за дивним збігом обставин саме після розголосу справи, коментувати ситуацію з наявністю вакцин перестали санепідеміологи. Кажуть, це можуть зробити лише в обласному управлінні охорони здоров’я.

Натомість, головний епідеміолог управління - Людмила Яценя напередодні була у відрядженні, а сьогодні – у відгулі. Тож про вакцини зміг розповісти лише очільник обласної медицини – Віталій Бойко. За його словами, на сьогодні на Рівненщину надійшло 1180 флаконів вакцини КПК. Решту з обіцяного Міністерством ще й досі чекають.

На Сарненщині у Рівненській області діти масово захворіли на кір

Отож, місцеві медики і надалі залишаються заручниками ситуації. Натомість пан Бойко каже, що в першу чергу тією невеликою кількістю доз вакцини КПК щеплять мешканців північних районів області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ