Ми у Facebook
22.11.2013, 18:13

На майдані Незалежності у Рівному працюватиме інформаційний "євронамет"

На майдані Незалежності у Рівному, куди вдень вийшли близько 200 чоловік, протестуючи проти призупинення української євроінтеграції, мітингувальників практично не залишилось. Ті, що є, організували інформаційний "євронамет", що працюватиме до пізнього вечора.
Рівненський Євромайдан, де ще вдень збиралися прихильники євроінтеграції України, на вечір практично спорожнів.

Рівняни вийшли на майдан у підтримку євроінтерації

Проте небайдужі активісти спільними зусиллями організували роботу інформаційного "євронамету".

- Цей "євронамет" - абсолютно спонтанна ініціатива декількох людей, - говорить один з активістів рівненського Євромайдану, громадський діяч Зураб Кантарія. - У когось був намет, у когось - столи, у когось - апаратура. Ми це все об'єднали і вирішили зробити такий інформаційний пункт, в якому рівняни можуть дізнатися більше про те, що відбуватиметься найближчими днями, звідси можна роздавати інформаційні матеріали. Він діятиме сьогодні, у суботу й у неділю, а що буде з понеділка - побачимо. Декілька чоловік сьогодні заявляли, що готові ночувати на майдані. Якщо вони прийдуть - намет працюватиме й вночі. Якщо ні - на ніч згорнемо.



Цікаво, що, як і в часи Помаранчевої революції, до мітингувальників приходять небайдужі рівняни. Хтось приносить гарячий чай чи каву, хтось - щось до чаю, ще хтось - папір для друку інформаційних листівок. Чимало людей пропонують допомогу у роздачі листівок.

За словами Зураба Кантарії, кінцевою метою протесту є все ж таки підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

- Ми очікуємо, що Президент все ж змінить рішення і дасть команду своїм "підручним" депутатам проголосувати необхідні закони, - зазначає Зураб Кантарія. - Ми очікуємо, що все ж таки українська делегація поїде у Вільнюс й підпише угоду.

Інформаційний "євронамет", за словами активістів, працюватиме 22 листопада до пізнього вечора й відновить роботу 23 листопада зранку орієнтовно о 12-й годині ранку.





На правах реклами