Ми у Facebook
11.12.2013, 18:02

Суд відпускає затриманих на Євромайдані

Суд відпустив уже чотирьох затриманих під час подій 1 грудня біля Адміністрації Президента.
О 17.30 у середу, 11 грудня, Апеляційний суд Києва скасував ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва щодо Нужненка С.М. та змінив запобіжний захід тримання під вартою на інший – особисте зобов’язання. Затриманого звільнено з-під варти у залі суду, повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Як зазначають у прес-службі, в залі Апеляційного суду Києва присутній представник Секретаріату Уповноваженого з прав людини, завданням якого є здійснення моніторингу дотримання процесуальних прав дев’яти затриманих осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, а саме – організації масових заворушень, що відбувались 1 грудня 2013 року по вул. Банковій у м.Києві біля Адміністрації Президента України.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", адвокат С.Нужненка зазначив, що на відео його підсудного не було і при ньому не було знайдено жодних небезпечних речей. Суддя дозволила Нужненку не вставати. Пройшло 11 днів із часу сутичок, але на ньому досі видно великі гематоми. Він пересувається за допомогою милиць.

Штурм Євромайдану

Нагадаємо, що після сутичок під Адміністрацією Президента 1 грудня були затримані 9 осіб. У вівторок Президент України Віктор Янукович пообіцяв, що питання зміни запобіжного заходу для затриманих під час сутичок Євромайдану буде вирішено найближчим часом.

"Круглий стіл" Президентів: що пообіцяв Янукович [+Відео]

Окрім С.Нужненка, у середу винесено рішення ще по трьох "євромайданівцях", затриманих 1 грудня: Печерський райсуд Києва оштрафував Юрія Болотова і відпустив його із-під варти, також відпустили під домашній арешт Миколу Лазаревського, та під особисте зобов’язання Геннадія Черевка.

У Рівному почали збір коштів для Євромайдану





На правах реклами