Ми у Facebook
01.01.2014, 12:55

У Дубно хочуть закрити єврейське кладовище [+Фото]

На території старого єврейського кладовища в місті Дубно Рівненської області хочуть почати забудову, а зараз вже розширили торгові площі ринку. Синагога ХVI століття, що є пам’ятником архітектури, знаходиться в аварійному стані і може впасти в будь-який момент.
Голова Дубенського регіонального Фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил України підполковник у відставці Віктор Ніколайчук стурбований збереженням старого єврейського кладовища і синагоги міста Дубно Рівненської області.

«Неодноразово місцеві влади намагалася використовувати територію кладовища для розміщення торгових місць, розширення меж існуючого ринку, пристрої торгових або розважальних закладів. І тільки при втручанні громадськості, за допомогою єврейської громади, вдавалося перешкодити реалізації подібних цинічних планів», – йдеться у зверненні Віктора Ніколайчука.



«В даний час місцева влада, незважаючи на заперечення громадськості, почали роздавати земельні ділянки, що входять в межі єврейського кладовища, під приватне кафе. У подальших планах влади – розширення за рахунок території кладовища кордонів комунального ринку, що належить Дубенському міській раді», – висловлюють тривогу мешканці Дубна.

У Рівному проведуть "Добро для безхатченків"

«Більшість з нас виросли в цьому місті і прекрасно пам’ятаємо, з якою повагою і турботою минулі покоління ставилися до світлої пам’яті померлих, загиблих і закатованих, незважаючи на їх національність або віросповідання. Пам’ятаємо історичну цінність цього кладовища, перший поховання на якому датуються кінцем XVII – го століття. Тут поховані відомі люди єврейської громади» , – повідомляє місцеві жителі.

На Березнівщині відкрили новий дитячий садок

Організація просить сприяння для припинення свавілля і беззаконня, спрямованих на знищення національної історичної святині дубенських євреїв.





На правах реклами