Ми у Facebook
07.01.2014, 12:47

Різдвяне інтерв'ю патріарха Філарета: "Коли б'ють - то не Божа воля" [+Відео]

Святійший Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет у різдвяному телеінтерв'ю поділився своїм баченням нинішньої ситуації в Україні. Як оцінив події Євромайдану глава УПЦ КП? Дивіться далі!
"...Влада має виконувати свої обов’язки – захищати добро і карати зло. Коли ж вона добро карає, а зло захищає – то така влада не виконує свої обов’язки", - підкреслив, зокрема, патріарх у інтерв'ю 5 каналу.

Також він зазначив, що церква "має бути поза політикою". "Але вона має бути з народом. І коли народ б'ють, вона повинна народ рятувати, давати їм притулок. Невипадково Михайлівський монастир прийняв тих, кого по-звірячому побили", - зауважив Філарет, якого цитує "Українська правда".

Коментуючи заяву партіарха Кирила про те, що Майдани – це загроза для духовної єдності українців та росіян, патріарх Філарет зазначив: "Це неправда". "Якщо взяти ідею, яку Кирило відстоює – Руській мір – то це не єдність, а імперія, запакована в красиву упаковку "Руській мір". В дійсності ж мова йде про створення нової імперії. І Митний союз – це початок", - зазначив предстоятель УПЦ КП. За його словами, "правда в тому, щоб сповідувати єдину православну віру, і кожен народ буде мати свою незалежну церкву, як того вимагають церковні канони".

Святіший Патріарх Філарет: "Духовність народу зростає, а це означає, що церква існуватиме і в майбутньому" [+ІНТЕРВ'Ю]



Різдвяне вітання архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона [+Відео]

Раніше у бліц-інтерв'ю OGO.ua патріарх Філарет висловлював думку про те, що вступ України до Євросоюзу наблизив би українців до об’єднання у єдину помісну православну церкву. "Коли в Україні буде єдина православна церква, тобто незалежна від московського патріархату, тоді наша держава завжди буде незалежною. І наше українське суспільство завдяки єдності церкви буде консолідваним і не розділятиметься так, як воно розділене сьогодні", - зазначав глава УПЦ КП.

Громаді Рівного передали Віфлиємський Вогонь Миру [+Фото]

Між тим, Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в своєму інтерв'ю російському журналісту Дмитру Кисельову розповів про назріваючу загрозу розколу української нації. Глава Російської православної церкви розповів, що українці - рідний для нього народ і він кожен день за них молиться. Однак він переживає, що події на Євромайдані можуть привести до можливого розколу нації, повідомляє ТСН.ua.

У Рівному встановили різдвяного дідуха

"Я молюся за Україну, я молюся за цей народ. Я розумію, що існує загроза поділу нації. Загрози чергової громадянської конфронтації. Взагалі те, що ми зараз бачимо, - це революційна ситуація", - заявив Патріарх. Він також наголосив на тому, що представники Церкви не можуть брати участі в політичних програмах і засудив українських священиків, які періодично моляться на барикадах у Києві. Самих українців Кирило закликав до миру і спокою. "Церква не може звертатися до політичних програм. І коли на барикадах з'являються священики, які підбурюють народ, то це не церковне послання", - резюмував предстоятель РПЦ.

Тим часом Президент України Віктор Янукович, Прем'єр-міністр Микола Азаров та Голова Верховної Ради Володимир Рибак взяли участь у Різдвяному богослужінні у Києво-Печерській Лаврі, повідомляє risu.org.ua із посиланням на прес-службу Кабміну. У святковому молебні також взяли участь віряни, урядовці, народні депутати та представники київської влади





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра