Ми у Facebook
07.01.2014, 18:18

Рівненські підприємці розвиватимуть співпрацю з Румунією [+Фото]

Підприємці Рівненщини взяли участь в українсько-румунській діловій зустрічі "Україна та Румунія - традиційні та перспективні партнери", яка відбулась днями у столиці Румунії Бухаресті.
Як розповіли у Рівненській торгово-промисловій палаті, у відповідь на березневий візит делегації ділових кіл Румунії, представники ділових кіл України днями здійснили візит у столицю Румунії Бухарест. Основною метою візиту стала бізнес-зустріч представників ділових кіл обох країн, організаторами якої виступили Румунсько-Українська двостороння торгова палата, Рівненська торгово-промислова палата, Союз двосторонніх торгових палат Румунії та Посольство України в Румунії. Захід проходив в приміщенні Культурно-інформаційного центру Посольства.

У зустрічі взяли участь представники понад 20 румунських та українських підприємств, що представляли легку, харчову, сільськогосподарську, косметичну, будівельну, транспортну галузі, а також представники Агенції регіонального розвитку Бухарест - Ілфов. Делегацію з України очолив віце-президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук. Окрім представників Рівненщини, у складі української делегації були й підприєці з Дніпропетровська, Запоріжжя, інших областей України.

Під час заходу відбулися презентації бізнес-потенціалу Рівненської області та регіону Бухарест-Ілфов, українських і румунських компаній, а також переговори зацікавлених представників ділових кіл двох країн. У ході двосторонніх зустрічей були визначені перспективні напрямки співпраці та налагоджені контакти, що плануються розвивати в рамках спільних бізнес-проектів.



У Рівному здають в оренду... один квадратний метр

Як стверджують у Рівненській торгово-промисловій палаті, результати зустрічей засвідчили наявність значного інтересу компаній двох країн у налагодженні взаємовигідного співробітництва та підкреслили доцільність інтенсифікації відносин представників ділового середовища України та Румунії, що сприятиме подальшому розвитку двосторонньої торгівлі.

Що Рівненщина продаватиме румунам

До слова, у 2012 році підприємці Рівненщини продали власної продукції до Румунії на 15 мільйонів доларів, а придбали - на 2 мільйони. Експортували деревину та хімічні добрива, а імпортували переважно вироби зі скла. З метою пожвавлення співпраці у березні минулого року Рівненщину відвідувала українсько-румунська бізнес-місія.

Добові на відрядження у 2014 році

Бажаючих налагодити співпрацю із бізнесовими колами Румунії запрошують звертатись в Рівненську торгово-промислову палату за адресою м.Рівне, вул. Гетьмана Мазепи, 19 або за телефоном (0362) 22-67-85.





На правах реклами