Ми у Facebook
09.01.2014, 22:34

Рівненщина вражає статистикою пожеж: з початку року загинуло вже 7 людей

Чергова трагедія сталася 8 січня у с.Берестя Дубровицького району. В приватному господарстві вогнем пошкоджено стіни та 6 м2 перекриття житлового будинку, меблі та речі домашнього вжитку. На місці пожежі виявили труп господаря.
9 січня ситуацію обговорили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось в облдержадміністрації.

Рятувальники пояснюють: найпоширенішою попередньою причиною цьогорічних загорянь стали порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення. Тим часом найефективнішим методом профілактики, додають, поки що лишається подворовий обхід. Проте, і він не завжди спрацьовує, адже в одному із помешкань, де виникла пожежа, рятувальники знайшли свій же агітаційний матеріал...

Учасники засідання, на якому головував заступник голови Рівненської облдержадміністрації Володимир Новак, наголосили на необхідності максимально активізувати роботу щодо навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті за місцем проживання, а особливо приділити увагу соціально незахищеним громадянам, неблагополучним сім’ям та особам, що опинилися в складних життєвих обставинах.



Рівненщина: подружжя згоріло у ніч на Різдво [+Фото]

- Служба порятунку Рівненщини звертається до вас із проханням звернути свою увагу на стан протипожежного захисту власної оселі. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання, - звернувся до жителів Рівненщини начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, генерал-майор цивільного захисту Володимир Оглобля. - Ретельно дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пам'ятайте: несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів, паління в ліжку у нетверезому стані - основні причини пожеж та загибелі людей на них. Задля уникнення трагедій не залишайте на самоті ваших дітей! В разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101».

В пожежі неподалік Рівного загинуло двоє дітей [+Фото]





На правах реклами