Ми у Facebook
22.01.2014, 12:10

На Рівненщині відзначають День соборності України

Щороку 22 січня український народ відзначає річницю з моменту підписання так званого акту «злуки», тобто договору про попереднє об'єднання УНР і ЗУНР.
У сучасній Україні значення Дня соборності не втратилося. У січні 2014 воно актуальне як ніколи.

Цього дня у Рівному пройшов мітинг, керівництво міста поклало квіти до пам’ятного знаку "Загиблим за Україну" на майдані Магдебурзького права (вул. Соборна, 12-а), а також до пам’ятника Т.Г.Шевченку на майдані Незалежності та до погруддя С.Петлюри.

Вшанували також українських військових діячів: генерал-хорунжого Армії Української Народної Республіки Василя Тютюнника та полковника Армії Української Народної Республіки Костянтина Вротновського - Сивошапку. До їх могил на кладовищі "Дубенське" також поклали вінки.



Заходи до Дня Соборності у Рівному [Анонс]

Окрім того, сьогодні обдарована молодь отримає нагороди - стипендії міського голови. У залі засідань міськвиконкому о 14:30 відбудеться урочисте вручення стипендій міського голови обдарованій молоді, провідним творчим, бібліотечним працівникам, ветеранам галузі «культура».

А от у Національному університеті «Острозька академія» 22 січня відбувся молебень, присвячений сьогоднішньому святу, повідомляється на сайті університету.

Молитви за Україну відбуватимуться у храмі Острозької академії упродовж усього дня. Молебні розпочинатимуться о 12.00, 15.00, 17.00. Студенти та викладачі вишу молитимуться за мир і добробут в Україні.

Фото зі спільноти Вконтакті ТИПОВЕ РІВНЕ





На правах реклами