Ми у Facebook
26.01.2014, 09:43

В Українському домі пошкодили музейні експонати

Голова правління Українського центру розвитку музейної справи Владислав Піоро заявляє, що після того, як правоохоронці пішли з Українського дому, музейники виявили, що музейні сховища були розпечатаними.
Як він розповів 5-му каналу, на поверхи будівлі, де зберігаються фонди Музею історії Києва, першими після відступу правоохоронців прийшли музейники. пише ТСН

"Вони зафіксували, що на дверях фондових приміщень були зірвані пломби, пломби були зірвані також на ряді ящиків. І тільки після перевірки можна буде сказати, чи зникло що-небудь з музейних експонатів", - сказав співробітник музею.


Карта захоплення обласних адміністрацій в Україні


Як повідомляє 5 канал, правоохоронці перебували в будівлі вже давно. Також, як повідомив активіст Майдану Зорян Шкіряк у себе на сторінці у "Фейсбуці", бійці спецпідрозділів МВС , які перебували в Українському домі з 3 грудня, практично будівлю перетворили на звалище.


Опозиція не погодилася на пропозицію Янукович
а

"Півторамісячне перебування "Беркуту" і бійців ВВ в будівлі фактично знищило Український дім . Це жах ... 4 та 5 поверхи перетворені на смітник . Все розкидано, зламані меблі, скрізь бруд, сміття, порожні пляшки , недопалки" , - заявляє Шкіряк. Як зазначив активіст, з 3 грудня музейників не допускали до робочих місць. Раніше повідомлялося, що правоохоронці вийшли із Українського дому за наказом Захарченка.





На правах реклами