Ми у Facebook
30.01.2014, 13:21

Рівнянина, затриманого у Києві на Грушевського, відпустили під домашній арешт

Одного з трьох випускників Острозької академії, затриманих у Києві, Артура Ковальчука, відпустили під домашній арешт.
Про це у своєму Facebook написала народний депутат України Леся Оробець.

"Ця справа особливо цікава тим, що це перша апеляція по арештованому - ще не по суті, а по запобіжному заходу (чи сидіти йому 2 міс.арешту поки йде суд). Адвокати попрацювали на славу - знайшли і опитали свідків, дістали відео з метро. Суд відмовився долучати ці докази, дійсно, без них легше;( пресу в зал знімати не пустили.

В залі батьки, друзі, дипломати, депутати. Самого Ковальчука в суд не привезли. Може й добре, їзда в автозаку при -20 здоров'я не додає", - пише Леся Оробець.

Випускника Острозької академії, затриманого на Євромайдані, залишили під вартою

Трохи пізніше нардеп зазначила:

"Домашній арешт для Ковальчука. Слава Богу! Різниця є, хоч він і залишиться в лікарні, бо його серйозно побили тітушки, йому розбили обличчя і зламали носа", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 20 січня у Києві правоохоронці затримали трьох випускників НУ "Острозька академія" Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця. Усім трьох інкримінували ст. 293, 294, 295 Кримінального кодексу (Групове порушення громадського порядку, Масові заворушення, Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку).

Усім трьом суд раніше призначив по 60 діб арешту.





На правах реклами