Ми у Facebook
31.01.2014, 16:01

Трагедія на Рівненщині: Подружжя та їх син отруїлись чадним газом

Вижив лише 15-річний хлопець, який також перебував у цьому будинку. Нині підліток перебуває у лікарні.
31 січня вночі у селі Забороль на Рівненщині у власному будинку загинуло троє людей. За попередніми висновками фахівців, трагедія трапилась через одночасну роботу електровитяжки і газового котла, що спричинило утворення чадного газу у помешканні. Про це повідомила спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Вікторія Левчук.

Загиблими виявились 52-річний господар будинку, його 42-річна дружина та семирічний син. 15-річному підлітку, який також знаходився в будинку, вдалося вижити. Його доставили в лікарню у стані середнього ступеня тяжкості. За даним випадком фахівці Держгірпромнагляду створили комісію із розслідування, до складу якої увійшли працівники ПАТ «Рівнегаз».

Рівненська область: восьмеро людей отруїлися в кафе

Як повідомив головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа, за попередніми даними, до смертельного отруєння людей чадним газом призвела одночасна робота димохідного газового котла «Ferolli» і електровитяжки. Продукти згоряння, які утворювались під час експлуатації газового котла, внаслідок роботи вентилятора не поступали у димохід, а всмоктувались у приміщення. Тобто виник процес так званої зворотної тяги. Це й стало причиною утворення у приміщенні чадного газу.

ПАТ «Рівнегаз» вкотре застерігає: у відповідності до Правил безпеки систем газопостачання України категорично заборонено встановлювати електровитяжки зі штучним спонуканням у приміщенні, де є котли і газові колонки з відводом продуктів згоряння в димохід. Це може призвести до отруєння чадним газом зі всіма фатальними наслідками.

Рівненська область: 13-річний хлопчик повісився при загадкових обставинах

Пам'ятайте!
Чадний газ не має запаху, безбарвний – його неможливо відчути.
Якщо приміщення заповнене на 0,5% чадним газом, смерть людини настає через 30 хвилин, на 1% - через 2-3 хвилини. Втрата свідомості настає поступово та супроводжується таким знесиленням, що навіть відчувши небезпеку, людина неспроможна врятуватись.





На правах реклами