Ми у Facebook
17.02.2014, 00:19

Найбільш небезпечним для автомобілістів України в 2013-му був вівторок

З усіх днів тижня 2013 року саме у вівторок автомобілі клієнтів українських страхових компаній найчастіше потрапляли в ДТП або ставали жертвами хуліганства, а саме - їм били скло і фари, відривали дзеркала, дряпали кузов, проколювали колеса, залишали інші ушкодження і банально обкрадали, повідомляється в офіційних джерелах.
По вівторках найбільше зафіксовані не тільки страхові випадки в цілому - 19,44%, але й найбільше ДТП - 19,25% і протиправні дії третіх осіб (ПДТО) - 20,31%. Такі дані наводить один із страховиків.

Крім того, як наголошується, в 2011-му і 2012 роках найбільш небезпечним для автомобілістів днем була середа. Між тим середа також продовжувала залишатися несприятливим днем і в 2013 році. Вона зайняла друге місце в загальному заліку з показником 18,46% по всіх страхових випадках, за кількістю ПДТО - 18,75%. Водночас за кількістю аварій на дорозі середа змістилася на третю позицію з часткою 18,41%. Понеділок також виправдав своє звання важкого дня. Він зайняв другий рядок у рейтингу за кількістю дорожніх пригод (18,62%) і третій - по всіх страхових випадках (18,14%). За кількістю випадків хуліганства понеділок розділив третю позицію з четвергом: у обох однаковий показник - 17,19%.

Названий найбільш аварійний автомобіль в Україні 2013

Найбільш нешкідливим буднем залишалася п'ятниця, на долю якої випало 14,71% всіх автопригод.

Суботі та неділі дісталися останні місця в рейтингу всіх страхових випадків - 8,16% і 5,02% відповідно.

У тому, що вівторки притягують ДТП та інші автонепрємності, немає нічого надприродного. Справа не в забобонах чи фатумі. Досить подивитися статистику сервісу «Яндекс.Пробки», щоб переконатися: цього дня дороги найбільш завантажені. А чим більше затори, тим більше водіїв намагаються надолужити згаяний час і швидше доїхати до місця призначення, при цьому часто ризикуючи більше, ніж зазвичай. Вони "підрізають" сусідні автомобілі, намагаючись втиснутися, або виїжджають на зустрічну смугу. Підсумком цих "маневрів" стають численні ДТП. Звичайно, результати досліджень не означають, що у вівторок краще залишити автомобіль вдома і пересісти на громадський транспорт. Просто в цей день слід бути особливо розсудливим і уважним на дорозі.





На правах реклами