Ми у Facebook
26.02.2014, 17:51

Кравчук, Кучма та Ющенко підготували спільну заяву

www.segodnya.ua

Колишні президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко підготували спільну заяву щодо ситуації, що склаласяв Україні. Повний текст звернення
Повний текст звернення з сайту http://focus.ua :

"Політична криза в Україні, яка розпочалася наприкінці листопада минулого року, тільки робить перші кроки до свого вирішення. Формування нової більшості у Верховній Раді, відновлення дії Конституції в редакції 2004 року, формування нового уряду, підтвердження цілей європейського курсу, відновлення справедливості у правоохоронній і судовій системі є необхідними складовими процесу оздоровлення політичної системи України і нормалізації суспільно -політичної ситуації.

Покарання організаторів, виконавців, всіх винних у масових вбивствах людей є необхідною умовою очищення суспільства, встановлення справедливості, нормалізації життя.

З'явився перший кандидат у Президенти України

Однак, це тільки початок дуже складного процесу глибоких демократичних перетворень, політичних та економічних реформ, створення фактично нової правової системи, закладки нових принципів формування управління країною.

Суспільство зустрічається все з новими викликами. На поверхню суспільних відносин піднялося багато складних проблем. З'явилися елементи анархії, беззаконня і вседозволеності. У цій ситуації нова влада повинна діяти швидко і системно, не дозволити негативним процесам взяти верх і стати небезпечними для державного будівництва.

Ні в якому разі не можна порушувати демократичні норми, відкритість і гласність при вирішенні будь-яких питань. Особливо небезпечно спішно вирішувати гострі міжнаціональні, міжконфесійні та мовно-культурні проблеми. Їх обов'язково використовують антиукраїнські сили, щоб скомпрометувати нову владу. Не можна повторювати помилок минулого.

Завжди пам'ятаємо, що Україна ще не сформувалася як єдина нація, має глибокі історичні проблеми. І їх потрібно враховувати при формуванні внутрішньої і зовнішньої політики держави.

Новим Прем'єром стане Яценюк?

Одним з найбільш тривожних прогнозів розвитку подій, який почав збуватися в останні дні, є роздмухування сепаратистських настроїв на Півдні і Сході України. Провальне проведення з'їзду депутатів місцевих рад у Харкові не змогло дати ефективний поштовх для цього процесу. Тому ми бачимо інші спроби підтримати відповідні настрої і дестабілізувати ситуацію в Україні. Росія, яка весь час називала втручанням у внутрішні справи України спроби наших міжнародних партнерів врегулювати ситуацію політичним шляхом, зараз безпосередньо вдалася до втручання в політичне життя Криму. Небезпечним зараз є і сценарій представників Держдуми провести референдум про приєднання Криму до Росії або оформлення відповідного звернення з боку Верховної Ради АРК мають бути засуджені як заклики до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України. Це шлях ескалації політичної кризи, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, дискредитації нової української влади.

Політики, які пропонують ці небезпечні рецепти, в разі активізації відповідної діяльності, повинні відчути на собі реакцію СБУ та Генпрокуратури України, які повинні жорстко реагувати на прояви сепаратизму. Будь пропагандистська кампанія, спрямована на посилення цих настроїв, повинна бути гостро оцінена правоохоронними органами відповідно до законодавства України. Спекуляції про порушення прав російськомовного населення, розпалювання ворожнечі між регіонами України на підставі їх культурної та історичної різноманітності, приниження української мови та відкриту неповагу до державних символів України мають отримати належну оцінку.

Королевська балотуватиметься на посаду Президента

Росія разом з Великобританією і США є гарантами суверенітету України відповідно до міжнародних угод. Заява Росії про дотримання всіх міжнародно-правових зобов'язань перед Україною незалежно від конфігурації парламенту та уряду має бути підтверджено відповідними діями російської сторони, демонстрацією поваги до рішень українського народу і української влади, усвідомлення відповідальності всіх небезпечних наслідків будь-яких конфліктів на етнічному грунті".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини