Ми у Facebook
11.03.2014, 14:01

Середній бал атестата майже не впливатиме на вступ до ВНЗ

Середній бал шкільного атестата при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів.
Міністерство освіти і науки України планує зменшити вагу середнього балу шкільного атестата при вступі до ВНЗ. Таку ініціативу на своїй прес-конференції озвучив новопризначений міністр освіти і науки Сергій Квіт і розповів про інші зміни, що чекають на освітню галузь.

Середній бал шкільного атестата при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать із 200 до 12 балів. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

- Вага балу атестата середньої школи буде зменшена, - зазначив міністр освіти і науки України Сергій Квіт. - Той бал, що існував до цього, спонукав до корупції і викликав проблеми.

За словами міністра, основна увага має бути зосереджена саме на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), а школярі мають бути захищені від корупції. Учні випускних класів можуть починати готуватися до такої системи вступу вже сьогодні.

Чому цього року у рівненських школах - черги першокласників?

- Усі прекрасно розуміють, що в умовах, коли у школах немає єдиного підходу до оцінювання результатів навчання, говорити про те, що середній бал атестата є об’єктивним показником, дуже складно, - повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. - Тому ми прийняли рішення, що у цьому році будуть прийматися відповідні зміни до Умов прийому до ВНЗ. Середній бал атестата буде враховуватися, але не в сумі 200 балів, а в сумі 12 балів.

Крім того, у середній школі планують відмовитися від платних підручників і дозволять використовувати підручники, що були надруковані у минулі роки.

- Не треба буде купувати ніякі додаткові щоденники, книжки і таке інше, - зауважив Сергій Квіт. - Державна підсумкова атестація буде пом’якшена для дітей, адже це важкий нервовий рік. Це вимога тієї ситуації, в якій ми знаходимося. Будуть також зняті заборони на використання підручників, які друкувалися в попередні роки. Буде загальна лібералізація.

Нагадаємо, що у середу, 5 березня, завершилася реєстрація учасників ЗНО.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ