Ми у Facebook
13.03.2014, 18:01

У Рівному люди поспішають придбати ліки в аптеках

Рівняни купують лікарські засоби, поки ще не всі препарати подорожчали. Тим часом Держлікслужба області закликала утриматися від підвищення цін на ліки. Відповідне звернення до виробників та постачальників ліків, аптек відомство розмістило на своєму сайті.
«В умовах складної економічної ситуації, яка склалась в нашій країні, закликаємо вас пам’ятати про відповідальну місію, яку ви виконуєте перед народом України — забезпечення доступними та якісними лікарськими засобами.

Просимо вас утримуватись від спекулятивних настроїв, які панують внаслідок останніх змін на валютному ринку та встановлювати економічно обґрунтований рівень цін на лікарські засоби.

Стабільна робота ваших підприємств стане запорукою миру та спокою в нашій державі», — говориться у зверненні.

Довідник OGO.ua: телефони та адреси аптек Рівного

Натомість в аптеках Рівного люди активно скуповують ліки. Переважно це люди похилого віку, які підтримують своє здоров'я, приймаючи певні препарати.

- Я обійшла майже всі аптеки у центрі Рівного. Одні й ті ж ліки мають різну ціну, різниця на упаковці сягає 25 гривень! Причому зросли ціни не тільки на ліки іноземного виробництва, а й вітчизняного, - каже рівнянка Олена, 29 років. - Люди на це не зважають, купують ліки, бо бояться, що вони ще подорожчають.

Літня жіночка прийшла з трьома списками ліків:

- Це я беру собі, мамі, якій 81 рік, а також своїй сусідці, теж уже старенькій, - пояснює рівнянка.

Довідник OGO.ua: телефони лікарень, поліклінік та медичних центрів Рівного

Як пояснюють самі аптекарі, ціни міняються, тому що на базах вони закуповують препарати вже за збільшеними цінами.

- Якщо препарат був придбаний раніше, то ще можна його знайти за старою ціною. А так майже всі ліки іноземного виробництва зросли у ціні, - розводить руками аптекар аптеки "РівнеЛіки".





На правах реклами