Ми у Facebook
15.03.2014, 19:47

Нардеп Микола Кучерук відповів на листівку "Порішав собі мєнта"

Народний депутат України, в.о. голови Рівненської обласної організації ВО "Батьківщина" Микола Кучерук оприлюднив заяву-відповідь на листівки зі звинуваченнями на свою адресу, які з'явились вранці 15 березня в центрі Рівного.
Анонімні автори листівки звинуватили Миколу Кучерука в лобіюванні призначення на посаду начальника міліції Рівненщини Миколи Щерука без погодження з громадою. Фото Миколи Кучерука (до речі, взяте з порталу OGO.ua, кореспондент якого зробив цю світлину на брифінгу опозиційних депутатів у Рівненській обласній раді 24 січня) супроводжувалось заголовком "Порішав собі мєнта".

Подаємо текст заяви Миколи Кучерука, яку поширив прес-секретар РОО ВО "Батьківщина" Володимир Попик.

"Я, народний депутат України Микола Кучерук, обурений тим, що сьогодні невідомими особами в м. Рівне були розклеєні листівки з неправдивою інформацією про те, що нібито я лобіюю інтереси полковника міліції Миколи Щерука щодо призначення його на посаду начальника УМВС України в Рівненській області без погодження з громадою.

Лідер рівненської "Батьківщини" Микола Кучерук: виступ на Народному вічі - ВІДЕО

Вважаю за потрібне висловити свою позицію щодо цього питання. Як народний депутат України і як член Президії ВО «Майдан» в Рівненській області я зацікавлений в тому, щоб у нашій області кандидати на ключові посади призначались за професійними якостями і з урахуванням думки громади.

Я переконаний, що спершу кандидат на таку відповідальну посаду повинен пройти професійну співбесіду в Міністерстві внутрішніх справ і після цього буде представлений для отримання схвалення громадськості як майбутній керівник обласного УМВС.

Звертаюсь до громадських активістів та журналістів з проханням не поширювати завідома неправдиву інформацію. Нагадую вам, що в такий скрутний час, ми повинні зберігати спокій та підтримувати порядок в області".

Рівне: Галина Кульчинська працюватиме на перемогу Юлії Тимошенко

Тим часом група громадських активістів Рівного уже звернулась до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити Миколу Щерука з посади начальника УМВСУ в Рівненській області. "Повторне кулуарне призначення керівників силових структур викликає в населення обґрунтовану недовіру до дій влади та підштовхує його до активного захисту своїх конституційних прав", - стверджується у зверненні, яке підписали, зокрема, такі відомі в Рівному громадські активісти як Роман Мартин, Зураб Кантарія, Володимир Торбіч та інші.

Активісти Рівненщини вимагають звільнення начальника УМВС та прокурора Рівненщини





На правах реклами