Ми у Facebook
19.03.2014, 15:31

Скільки тепер коштуватиме відпочинок у Криму?

Чого чекати від курортного Криму після приєднання до Росії. Ріелтори прогнозують, що до 80% курортної нерухомості в Криму буде просто порожньою. А згодом вартість відпочинку на півострові зрівняється з вартістю відпочинку в Краснодарському краю.
До 80% місць у кримських готелях, базах відпочинку і пансіонатах залишаться незаповненими на травневі свята та в літній період.

Власники ряду пансіонатів в курортних селищах Новий Світ, Форос, Паркове повідомили, що на період травневих свят у них зроблено не більше 30% номерів, пише сайт «DOM.RIA.com» з посиланням на представників громадських організацій ріелторів. У минулому році до цього часу у них було зроблено до 90% від усіх номерів.

Як перевірити достовірність інформації про Крим та схід України

На липень-серпень на сьогодні в пансіонатах заброньовані не більше 10% номерів. У 2013 році ця цифра становила близько 50%. При цьому вартість номерів у пансіонатах поки що тримаються на торішньому рівні.

У той же час у деяких приватних готелях ціни зросли. Це пов´язано з тим, що їх власники почали прив´язувати ціни до курсу долара. При цьому, кількість броні в даних готелях також вкрай низька. У деяких готелях на літо заброньованих номерів поки немає взагалі.

Як Україна відбудовувала Крим після війни і депортації

Почали піднімати ціни на оренду житла й деякі власники приватних квартир. Так, за однокімнатні квартири, вартість яких у минулому році становила близько 400 грн/добу, зараз просять вже 550 грн. Причинами подорожчання називають збільшення курсу долара і велике падіння попиту серед туристів.

Ряд власників баз відпочинку в Криму заявили про тимчасове призупинення роботи через побоювання, що їх бази будуть використовуватися як місце для відпочинку військ.

Обмін міжміський: Дача у Криму на житло у Рівному

Тим часом експерти стверджують, що курортний сезон у Криму зірвано на роки вперед, повідомляють «Коментарі».

Глава Асоціації гостинності Криму Олена Баженова заявила, що причиною падіння попиту на відпочинок на півострові вони вважають заворушення в Києві, а не військову інтервенцію з боку РФ.

Разом з тим, спікер кримського парламенту Володимир Константинов закликав росіян приїжджати відпочивати в кримських здравницях і має намір влаштувати на півострові «російський сезон».

З Криму на Рівне можна виїхати без проблем: квитки на потяги є

А от віце-президент Асоціації туроператорів Росії Ілля Уманський впевнений, що після приєднання АР Крим до Росії, вартість відпочинку на півострові зрівняється з вартістю відпочинку в Краснодарському краю.

Політик зауважує, що зараз ціни на відпочинок в Криму нижчі на 20-25%, ніж у Краснодарському краї.

За матеріалами: Мінфін та www.comments.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ