Ми у Facebook
20.03.2014, 11:12

Фракція "Батьківщина" у Верховній Раді отримала нового керівника[+ДОСЬЄ] [+Фото]

ru.tsn.ua

Перший заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв призначений головою фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України. Нагадаємо, що до цього лідером "Батьківщини" був Арсеній Яценюк.
- Про це заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов на ранковому засіданні парламенту. Як повідомляється, таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що попередній лідер фракції Арсеній Яценюк обраний прем'єр-міністром України, - пише tsn.ua.

www.poltava.pl.ua
www.poltava.pl.ua


Сергі́й Владиславович Соболєв (5 вересня 1961, Запоріжжя) — український політик. Народний депутат України. Голова партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Верховна Рада прийняла Декларацію про боротьбу за звільнення України

1990–1994 — народний депутат України 1-го скликання за Хортицьким виборчім округом № 184 Запорізької області. Був лідером депутатської групи «Демократичне відродження України» (був членом однойменної партії), членом Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки.

1994–1998 — народний депутат України 2-го скликання. Очолював депутатську групу «Реформи». Був членом Комітету з питань правової політики і судово-правової реформи, заступником голови Контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації.

У жовтні 1997 став одним з керівників новоствореної правоцентристської партії «Реформи і порядок» (ПРП, лідером тоді був Віктор Пинзеник).

1998–2000 — керівник групи експертів товариства з обмеженою відповідальністю «Середньоєвропейська агенція», місто Київ.

З грудня 1999 по квітень 2001 обіймав пост радника Прем'єр-міністра України Віктора Ющенка.

2002–2006 — народний депутат України 4-го скликання, обраний за списком блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» (16-ий номер у списку).

Хто і що належить до "Сім'ї" Януковича

З 20 лютого 2010 Сергій Соболєв — лідер ПРП. До того часу був главою Запорізької обласної організації партії.

З 17 березня 2010 — голова опозиційного Кабінету Міністрів, фактичним керівником якого виступає лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

З 12 грудня 2012 — народний депутат України 7-го скликання від партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», № 8 в списку. Перший заступник голови фракції. Член Комітету з питань правової політики. 21 січня 2013 року був обраний заступником Голови української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

15 червня 2013, після об'єднання партій «Реформи і порядок» і Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», був обраний одним із заступників лідера «Батьківщини».

Біографічна довідка з Вікіпедії (вільної енциклопедії).





На правах реклами