Ми у Facebook
04.04.2014, 12:46

Податок з депозитів українців прийняли помилково, - Мінфін

Міністерство фінансів України повідомляє про технічну помилку, допущену в Законі України № 1166 стосовно запровадження з 1 квітня 5% податку з депозитних вкладів громадян. Норма діятиме пізніше — з 1 липня 2014 року.
Через технічну помилку з 1 квітня 2014 року в Україні ввели 5% податок з усіх депозитів фізичних осіб, незалежно від суми.

Зокрема, в офіційному повідомленні Міністерства фінансів України йдеться:

“Під час підготовки Закону України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” було допущено технічну помилку, зокрема, в частині набрання чинності з 1 квітня 2014 року пункту 35 розділу І зазначеного Закону, яким скасовано норму про незастосування ставки 5% для процентів до 1 січня 2015 року.

Це призвело до неузгодженості з датою набрання чинності інших положень Закону в частині податку на доходи фізичних осіб (а саме, пункти чотири–дев’ять Закону України № 1166 набирають чинності з 1 липня 2014 року).

Зазначена помилка буде виправлена найближчим часом шляхом подання у Верховну Раду України законопроекту щодо призупинення у період з 1 квітня до 1 липня 2014 року дії відповідних норм Податкового кодексу України в частині застосування ставки податку на доходи фізичних осіб в розмірі 5% для процентів”.

Гривня впала до рекордного значення за всю історію існування[КУРС ДОЛАРА]

Нагадаємо, з 1 липня з депозитів українців будуть стягувати від 15% до 25% податку. Під оподаткування потраплять лише доходи від депозитних вкладів фізичних осіб, що перевищують 20 тисяч гривень.

Фото: imperial.lg.ua






На правах реклами