Ми у Facebook
08.04.2014, 16:19

У рівненській інспекції захисту прав споживачів брали хабарі із супермаркетів та АЗС

Співробітники УСБУ в Рівненській області викрили та задокументували факти систематичного вимагання та одержання службовими особами Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області хабарів з мереж супермаркетів та АЗС.
Підприємці платили гроші за зменшення розмірів штрафних санкцій та невключення до планів перевірок Інспекції.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Рівненській області, встановлено, що протягом 2013 року керівники Інспекції систематично особисто та через підлеглих працівників одержували від мереж автозаправних станцій неправомірну вигоду як готівкою, так і талонами на пальне.

Рівненщина: чоловік перевозив 250 літрів спирту [+Фото]

У березні ц.р. за матеріалами УСБУ в Рівненській області міліцією було відкрито кримінальні провадження стосовно службових осіб Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області. Кільком із них вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

Співробітниками СБУ у взаємодії з УМВСУ в Рівненській області проводяться слідчі дії із встановлення всіх епізодів хабарництва з боку службових осіб Інспекції, встановлюються також особи, які надавали хабарі посадовцям.

Якщо службовці Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області вимагали у вас неправомірну вигоду, Управління Служби безпеки України в Рівненській області просить повідомити про факти вимагання за телефонами: 67-82-54, 23-17-77; 22-43-43; або на телефон «довіри» 67-86-06.

На Рівненщині нелегально виготовляли "Приму " та "Мальборо"

Згідно ч.6 ст.369 Кримінального Кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності особи, стосовно яких були вчинені дії щодо вимагання неправомірної вигоди і після пропозиції, обіцянки чи надання неправомірної вигоди вона до повідомлення їй про підозру у вчиненні нею злочину добровільно заявила про те, що сталося органу, службова особа якого згідно із законом має право повідомляти про підозру.





На правах реклами