Ми у Facebook
04.05.2014, 14:26

Із 1 травня водії можуть не вмикати фари у світлий час доби

Згідно з п.9.8. Правил дорожнього руху, така вимога діє в осінньо-весняний період, коли автомобільний рух ускладений поганою видимістю через ранні сутінки, дощ, сніг та туман.
Від сьогодні на території України інспектори ДАІ не зупинятимуть водіїв за неввімкнені фари у світлий час доби.

Це правило ПДД діє з 1 жовтня по 1 травня. Упродовж осінньо-весняного періоду на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

Така поправка у ПДД набула чинності з 15 квітня 2013 року. За порушення цієї вимоги, згідно з пунктом 9.8. ПДР України та ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено накладення штрафу від 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425 - 510 грн.)

Ввімкнене світло автомобільних фар за межами міст актуальне саме в осінньо-весняний період, коли майже щодня кожен водій стикається зі складними погодними умовами, недостатньою видимістю, ранніми сутінками. Саме за таких умов виникає найбільше небезпечних та аварійних ситуацій на автодорогах.

Фото: autonews.autoua.net





На правах реклами