Ми у Facebook
19.05.2014, 16:57

Уже завтра, 20 травня, Україна отримає перший транш від ЄС

Перший транш у розмірі 100 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС надійде в Україну 20 травня, коли Київ відвідуватиме віце-президент Єврокомісії Сійм Каллас для обговорення шляхів подальшої допомоги Україні.
Про це повідомила на брифінгу речниця президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу - Піа Андеркілде-Хансен, передає newsru.ua з посиланням на УНІАН.

"Завтра віце-президент Сійм Каллас відвідає Київ для низки зустрічей з представниками української влади, включно із прем'єром, віце-прем'єром та міністром фінансів. Переговори стосуватимуться макроекономічної допомоги ЄС Україні, перший транш якої розміром 100 млн євро надійде завтра", - сказала Андеркілде-Хансен.

На Міжбанку долар пішов вгору + КУРСИ ВАЛЮТ У РІВНОМУ

За її словами, цей транш є частиною загального пакету допомоги розміром 1,6 млрд євро, а другий транш надійде тоді, коли Україна завершить процес ратифікації меморандуму про порозуміння, підписаного минулого тижня у Брюсселі під час спільного засідання уряду України та колегії Єврокомісії. Меморандум повинна ратифікувати ВР.

"Допомога має на меті допомогти Україні покрити частину термінових фінансових потреб, включно із короткотерміновим платіжним балансом та фіскальною вразливістю", - додала Андеркілде-Хансен.


Європа скасувала мита для українських товарів







На правах реклами