Ми у Facebook
23.05.2014, 14:09

Рівняни отримають бюлетені для голосування і без фото у паспортах

Це стосується виборців, які з якихось причин не вклеїли фото в 25 і 45 років.
Центральна виборча комісія своєю Постановою №658 від 19 травня 2014 року роз'яснила застосування окремих положень Закону «Про вибори Президента України» щодо видачі членами дільничних виборчих комісій виборчих бюлетенів з виборів Президента України на підставі паспорта громадянина України.

Відомі люди Рівного просять прийти на вибори і проголосувати [+Відео]

Відповідно до цього роз'яснення не допускається відмова виборцю, включеному до списку виборців на виборчій дільниці, в реалізації його права голосу на виборах та, відповідно, у видачі виборчого бюлетеня з підстав відсутності у паспорті такого виборця фотокартки, яка вклеюється при досягненні особою 25- та 45-річного віку.

Адже до повноважень дільничної виборчої комісії Законом не віднесено здійснення контролю за дотриманням порядку оформлення паспорта громадянина України.

Отже, 25 травня, у день голосування, члени ДВК не повинні відмовляти у видачі бюлетеня виборцям, котрі не вклеїли у свій паспорт фото при досягненні 25 і 45 років.

СБУ знищила вірус, який мав стерти результати виборів

Тому РОГО «Комітет виборців України» звертається до всіх членів дільничних виборчих комісій Рівненщини звернути увагу на це роз’яснення та в день голосування не відмовляти виборцям у видачі бюлетенів на підставі невклеєних у паспорті фотографій.

Інформаційний відділ РОГО КВУ





На правах реклами