Ми у Facebook
25.05.2014, 21:04

Позачергові вибори Президента України 2014 року: що буде далі

Сьогодні українці обрали Президента країни. Які процедури далі мають пройти, щоб Президент став чинним.
25 лютого 2014 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія.

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 22 лютого 2014 року №757-VII «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України» позачергові вибори Президента України призначили на 25 травня 2014 року.

25 травня 2014 року голосування проходило з 8 до 20 години.

Остаточні результати голосування повинні бути встановлені протягом 10-ти днів після завершення волевиявлення громадян України (до 4 червня включно).

Результати виборів Президента 2014: Перші дані екзит-полів

Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Відзначимо, що відповідно до Закону України «Про вибори Президента України», обраним у день виборів Президентом України вважається той кандидат, який отримав більше половини голосів виборців, що брали участь у голосуванні. Якщо ж цього не відбулося, призначається повторне голосування. У цьому голосуванні беруть участь лише два кандидати на пост Президента України, які у підсумку голосування у день виборів одержали найбільшу кількість голосів.

Вибори в Україні відбулися, бо на 17.00 проголосували понад 50% виборців

Повторне голосування, якщо в ньому буде потреба, призначається Центральною виборчою комісією (ЦВК) на третю неділю після дня виборів.





На правах реклами