Ми у Facebook
26.05.2014, 14:22

Янукович прокоментував результати виборів нового президента

Опальний політик з Ростова висловив сумніви в легітимності позачергових виборів без участі південного сходу, але поважає вибір українців.
Віктор Янукович, який три місяці тому покинув Україну, 26 травня у Ростові-на-Дону оприлюднив заяву, де прокоментував результати позачергових президентських виборів, що відбулися напередодні, 25 травня.

«Вне зависимости от того, в каком регионе какой процент населения пришел голосовать, какой вы сделали выбор, я этот выбор, сделанный в самое трудное время для нашей родины, уважаю», - наводить заяву президента-втікача, розповсюджену в Ростові-на-Дону, місцеве видання Bloknot-rostov з посиланням на російський «Интерфакс».

У той же час опальний політик зазначив, що вибори не можуть бути легітимними без участі південного сходу України.

«Многие избиратели этих регионов были оскорблены и унижены действиями нелегитимной «власти», которая пришла в результате военного переворота», - йдеться у заяві Януковича.

Екс-президент розкритикував силову операцію (АТО), що проводиться у південно-східних областях. Він закликав вивести війська з цього регіону, «остановить кровопролитную войну против собственного народа. Вывести войска из Донбасса и юго-востока Украины».

За останніми даними ЦВК, після підрахунку 70% протоколів на президентських выборах в Україні лідирує Петро Порошенко з 53,97%, екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко набрала 13,13%.

Відсторонений Верховною Радою 22 лютого після подій Євромайдану Янукович практично одразу покинув Україну. Генеральна прокуратура відкрила проти екс-президента декілька кримінальних справ, у тому числі, за підозрою в масових убивствах та створенні терористичної організації. СБУ оголосила опального політика в міжнародний розшук.

Увесь цей час Янукович нібито проживає в Ростовській області Росії. Там же двічі давав прес-конференцію і, за неофіційними даними, придбав нерухомість на березі Дону.

Що сказав Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону [+Відео]

Друга прес-конференція Віктора Януковича у Росії (Відео)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ