Ми у Facebook
30.05.2014, 14:18

Військові в зоні АТО мають право застосовувати зброю

Міністр оборони Михайло Коваль підкреслив, що прокуратура підтверджує право військових, що знаходяться в зоні АТО, стріляти на поразку.
Українські військові, які діють в зоні антитерористичної операції, мають повне право на застосування зброї. Про це повідомив на брифінгу в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, коментуючи ситуацію з бригадою під Волновахою, міністр зазначив, що проблема з відповідними пострілами була пов'язана з тим, що в бригаді не було командирів батальйону, а також з тим, що у військовослужбовців, які приїхали на позиції, не було досвіду ведення бойових дій.

Список військових, які загинули під Волновахою

"Є така психологічна ситуація, коли військовослужбовець ще не нюхав пороху. Вбити собі подібного, стріляти в людину - це складно. Важко переступити цю межу і вистрілити в живої людини. Але військовослужбовці, які перебувають у зоні АТО, так само, як чергові на постах, мають повне право застосовувати в повному обсязі свою зброю по людям, які можуть становити небезпеку для самих військовослужбовців, для цивільного населення або намагаються захопити зброю", - сказав він.

Рівненські військові, яких розстріляли під Волновахою, не виконували завдань АТО, - Наливайченко

Міністр підкреслив, що прокуратура підтверджує це право військових, що знаходяться в зоні АТО.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ